קודם כל,

  • הגשת חוות דעת מומחה בבית משפט שלום תיק פלילי
    ברכה | 10/05/2011 19:07

    לקוח נאשם באלימות במשפחה והסכים להסדר טיעון הוא גם נמצא בקבוצה למניעת אלימות במשפחה עוד הציע ללקוח לעבור איבחון ע ,י פסיכולוג ואכן נמצא כי הראיש לא אלים כיצד שולחים חוות דעת זאות לבית המשפט למשפחה לפרקליטות ואם בעלל לקצינת המבחן שכן הוא ממתין לתסקיר מה הפוצדורה האם יש לשלוח הודעה או מה כן? בחודש פברואר יצאה החלטה מבית המשפט למתן תסקיר כעת טוענת קצינת המבחן שאינה מסוגלת להגיש התזכיר בזמן ומבקשת עוד 4 חודשים האש במעצר בית 11 חודש ויהיה 15 מה \לעשות לא להענות לבקשת קצינת המבחן או לבקש על סמך התקלה ודוח המומחה לשחררו עד לקרבלת התזכיר

    • קודם כל,
      א | 10/05/2011 19:41

      בקשת הדחייה מוגשת לבית המשפט, והוא זה המחליט האם לדחות או לא. ככל הנראה תהיה דחייה, כי אם בימ"ש מעוניין בתסקיר והוא לא הוכן, בימ"ש יהיה מוכן להמתין. אין מה לעשות בעניין הזה אבל כיוון שעברו 11 חודשים ממעצר הבית, אפשר לנסות להגיש בקשה לעיון חוזר בתנאי המעצר - אולי לתת שעות התאווררות בפיקוח ובריחוק ממקום מגורי המתלוננת, או אפילו יציאה לעבודה (בהנחה שיש מקום ספציפי שיהיה מוכן לתת לו עבודה ולספק תנאים של השגחה עליו). בעניין חווה"ד שהוכנה, אפשר להציג אותה לבימ"ש בשלב הטיעונים לעונש, וגם נראה לי כדאי שהנאשם עצמו יציג אותה לקצין המבחן שעורך את התסקיר, זה חשוב ויכול מאוד לעזור בהמלצה הסופית של קצין המבחן.