מחיקת הרשעה

  • עיסוק לאדם
    רמי | 07/05/2011 20:48

    שלום ברצוני לדעת אחי אדם שהורשע לראשונה בחייו בפלילים הוא הורשע בעיף 402 א וקשירת קשר לביצוע פשע אדם שיש לו עבר צבאי ורצון ללמוד יש סיכוי שמחיקת רישום פלילי תינתן לו . לא עבריין ואינו מעוניין להתעסק בפשע לשארית חייו , הוא מעוניין ללמוד באוניברסטה בכלכלה או לעסוק בעריכת דין . השאלה אם יש סיכוי להתקבל למקצועות אלה ? ואם יש סיכוי למחוק את הרשעה עבר כבר חצי שנה מאז והוא קיבל עבודות שירות למשך חצי שנה !!

    • מחיקת הרשעה
      עו"ד יוסף רז | 08/05/2011 09:23

      רמי שלום. בנסיבות שתארת לאור העובדה שלא חלף מספיק זמן לאחיך עומדת אפשרות לפנות לנשיא המדינה בבקשת חנינה (מחיקת הרישום). בקשר לעיסוק כל שהוא, לכל מקצוע קריטריונים משלו. לשכת עורכי הדין שוקלת בהחלט עבר פלילי ויכולה בעקבותו לפסול מועמד להתמחות או קבלת רישיון עריכת דין. שבוע טוב