שחרור על תנאי

  • אסיר חייב
    eli | 04/05/2011 03:56

    כאשר חייב הינו בבית סוהר וכתובתו אצל ההורים וכדי שלא יגיעו מעקלים יש להגיש בקשה לרשם לשינוי כתובתו לבית הסוהר ... האם הדבר יכול לפגוע לובשליש? והאם הכתובת משתנה במרשם האוכלוסין או שרק לצורך הליך מסויים? בהוצלפ אמרו שזה לא מתאים אז פניתי לפה....1 תודה מראש

    • שחרור על תנאי
      עו"ד יוסף רז | 04/05/2011 08:17

      אלי שלום. אלו התנאים אותם ועדת שחרורים שוקלת בהחלטה על שחרור: 9.בבואה להחליט אם ראוי אסיר לשחרור על-תנאי, תשקול הועדה את הסיכון הצפוי משחרורו של האסיר לשלום הציבור, לרבות למשפחתו, לנפגע העבירה ולביטחון המדינה, את סיכויי שיקומו של האסיר ואת התנהגותו בכלא; לשם כך תביא הועדה בחשבון, בין השאר, נתונים אלה: (1) העבירה שבשלה נושא האסיר עונש מאסר, לרבות נסיבות ביצועה, סוגה, חומרתה, היקפה ותוצאותיה, תקופת המאסר שגזר עליו בית המשפט, והקלה בעונש אם ניתנה לו בידי נשיא המדינה; (2) תוכנם של כתבי אישום התלויים ועומדים נגד האסיר; סוגי העבירות שבהן הוא מואשם, נסיבות ביצוען ותוצאותיהן, על פי האישומים; (3) הרשעותיו הקודמות של האסיר, מספרן, תכיפותן, סוגי העבירות שבהן הורשע, חומרתן, נסיבות ביצוען, תוצאותיהן, היקפן ותקופות המאסר שנשא בשלהן; (4) דיונים קודמים בועדות בענינו של האסיר והחלטות בהם, לרבות בענין ביטול שחרורו על-תנאי; (5) הקלות בעונש שנתן לו נשיא המדינה בשל עונשי מאסר קודמים שהוטלו עליו; (6) התנהגות, חיובית או שלילית, של האסיר בבית הסוהר במהלך תקופת מאסרו, כמפורט להלן: (א) התנהגות טובה של האסיר במהלך תקופת המאסר; * לוועדה בדרך כלל אין בכלל נתונים אודות חובות בהוצל"פ ולא אמור להיות לעניין קשר לשחרור * כל האמור בהנחה שלסיבת המאסר אין קשר לחובות אלו! * לגבי שינוי הכתובת- לדעתי לא מדובר בשינוי קבוע, אך תבדוק זאת בהוצל"פ. בהצלחה

      • עו"ד רז - תודה ענקית !!!  לת
        eli | 04/05/2011 14:15