לצורך ביצוע החיפוש

  • שאלה לגבי חוקיות חיפוש ברחוב ובבית
    שלמה | 20/04/2011 19:29

    היי,לפני מספר שבועות עצרה המשטרה בדרכו הביתה חבר שלי. כשהשוטר שאל אותו אם הוא עישן סמים הוא ענה בטיפשותו שכן, שנשאל אם יש לו עוד סמים הוא שוב ענה שכן בתיק אבל לאחר חיפוש קצר השוטר לא מצא כלום.דרך הפלאפון שלו (בלי אישור שלו לפני מה שהבנתי) השוטר עלה על שמי, שאל אותו עליי והוא סיפור לו שהוא עישן אצלי ואם זה לא עליו אז הוא כנראה שכח אותם אצלי.אחר כך הם הגיעו אליי, השוטר רצה לחפש את הסמים אצלי בבית. הוא אמר משהו בסגנון "אנחנו ניכנס עכשיו הביתה בשקט בלי להעיר את ההורים", אני עשיתי מה שהוא אמר לי, בלי להסכים בקול.לאחר חיפוש בסלון מטבח ומרפסת השוטר לא מצא כלום, אני חיפשתי שוב בתיק של חבר שלי ומצאתי את הסמים.השוטר ביקש תעודה מזהה וכשבאתי לעלות לחדרי להביא אותה הוא אמר שהוא מצטרף אליי ועלה איתי (שוב בלי שהבאתי אישור מילולי כלשהו) ומצא אצלי כמות נוספת של סמים בחדר.לאחר מכן נסענו לבית של חבר שלי, הוא נכנס איתו אליו הביתה ויצא משם גם עם עוד סמים.בכל מקרה, רציתי לדעת אם מה שהוא עשה נחשב ללא חוקי מכיוון שהוא חיטט בפלאפון של חבר שלי בלי אישור (וכך הגיע אליי) ונכנס אליי הביתה בלי אישור מילולי, לאחר שהוא מצא מה שהוא חיפש הוא המשיך לחפש אצלי בבית בלי אישור מילולי.תודה מראש לעוזרים

    • לצורך ביצוע החיפוש
      א | 21/04/2011 02:02

      השוטר לא היה צריך את הסכמתך לחיפוש (בשל עניין הסמים עם החבר שלך), אבל הוא כן צריך בעיקרון לקיים את החיפוש בפני שני עדים, או להסביר מדוע החיפוש לא בוצע בפני שני עדים. היות וההורים שלך היו בבית, לא הייתה סיבה למה לא להעיר אותם ולבצע את החיפוש בנוכחותם, ונראה גם שהוא לא אמר לך שאתה יכול שיהיו עדים לחיפוש, או שאתה יכול לוותר עליהם. מציעה לך להשיג עו"ד כמה שיותר מהר ולספר לו את כל הסיפור.