אודה לכם צמאוד אם תתייחסו לשאלתי

  • פגיעה בפרטיות
    טטט | 10/04/2011 00:57

    שלום רב! בחורה שהייתה בקשר מסוים עם גבר( לא רציני) והוא אמר לה שהוא יודע עליה (כמובן אחרי שאמרה לו את שמה המלא האמיתי) פרטים אישיים ת.ז, כתובת , שמות של הורים וכו' - האם זה נחשב לפגיעה בפרטיות ולעבירה פלילית ? האם ניתן לעשות עם זה בכלל משהו? תודה רבה מראש

    • אודה לכם צמאוד אם תתייחסו לשאלתי  לת
      טטט | 13/04/2011 22:39

    • פגיעה בפרטיות
      עו"ד איתמר סיון | 14/04/2011 09:09

      לא ניתן לענות על שאלתך במסגרת הפורום. לדעתי, כל עוד אין שימוש בפרטים אלו והפרטים לא הושגו תוך ביצוע עבירות או שלא ניתן להוכיח זאת, אין פגיעה בפרטיות. לנוחותך, הנה הוראות המגדירות פגיעה בפרטיות: 2. פגיעה בפרטיות היא אחת מאלה: (1) בילוש או התחקות אחרי אדם, העלולים להטרידו, או הטרדה אחרת; (2) האזנה האסורה על פי חוק; (3) צילום אדם כשהוא ברשות היחיד; (4) פרסום תצלומו של אדם ברבים בנסיבות שבהן עלול הפרסום להשפילו או לבזותו; (5) העתקת תוכן של מכתב או כתב אחר שלא נועד לפרסום, או שימוש בתכנו, בלי רשות מאת הנמען או הכותב, והכל אם אין הכתב בעל ערך היסטורי ולא עברו חמש עשרה שנים ממועד כתיבתו; לענין זה, "כתב" – לרבות מסר אלקטרוני כהגדרתו בחוק חתימה אלקטרונית, התשס"א-2001; (6) שימוש בשם אדם, בכינויו, בתמונתו או בקולו, לשם ריווח; (7) הפרה של חובת סודיות שנקבעה בדין לגבי עניניו הפרטיים של אדם; (8) הפרה של חובת סודיות לגבי עניניו הפרטיים של אדם, שנקבעה בהסכם מפורש או משתמע; (9) שימוש בידיעה על עניניו הפרטיים של אדם או מסירתה לאחר, שלא למטרה שלשמה נמסרה; (10) פרסומו או מסירתו של דבר שהושג בדרך פגיעה בפרטיות לפי פסקאות (1) עד (7) או (9); (11) פרסומו של ענין הנוגע לצנעת חייו האישיים של אדם, לרבות עברו המיני, או למצב בריאותו, או להתנהגותו ברשות היחיד.

    • פגיעה בפרטיות
      עו"ד יוסף רז | 14/04/2011 14:14

      שלום רב השאלה האם הייתה פגיעה בפרטיות תלויה בדרך בה הושג המידע. עצם החזקת המידע ככל הנראה לא מהווה עבירה. במידה והמידע הושג על ידי גישה לא חוקית למאגרי מידע אזי יש בכך הפרה של חוק הגנת הפרטיות והדבר מהווה עוולה אזרחית ופלילית יחד עם זאת, חוק הגנת הפרטיות מכיל בתוכו הגנה במקרה שלא הייתה פגיעה של ממש, וייתכן שהגנה זו חלה, שוב, לפי הנסיבות. תמיד ניתן לפנות למשטרה ולהגיש תלונה אם אותה בחורה מרגישה פגועה מהעניין. חג שמח

      • שאלה נוספת
        טטט | 14/04/2011 23:56

        תודה רבה על התשובה שאלה נוספת אם זה הושג על ידי חוקר פרטי זה מהווה עבירה פלילית?

        • אשמח מאוד אם תתתיחסו לשאלתי  לת
          טטט | 28/04/2011 22:12