השלכות משפט פלילי - קטינים

  • תקיפה
    כ.א | 20/03/2011 10:06

    אני בן 15 ומואשם בתקיפה וחבלה ממשית ע"י 2 או יותרליפני כחודש נעצרתי עם הנאשמים הנוספים ל 48 שעות והובאתי ליפני בית המשפט בקריית גת שיחררו אותי למעצר בית מלא, ולאחר מכן התקיימו שני דיונים נוספים בהם יצאתי למעצר לילה וללא ליווי ערב כשאני נמצא בבית , עכשיו בכתב האישום לתביעה אין הוכחות מלבד עדות הילד , ואנחנו באמת לא ביצענו את העברה פשוט ראו אותנו במקום והילד אמר אלה שהרביצו לנו ובחקירה שהראו לו את התמונה שלי כבביכול מסדר זיהוי , הילד אמר אני לא זוכר אותו אולי הוא עשה משהו אבל אני לא זוכר אותו . ואני מאמין שבלחץ המשטרה הוא הוסיף ' אבל הוא היה שם ' . עכשיו ממש היום קיבלתי תאריך לדיון הקראת כתב האישום .. מהי הקראת כתב אישום , ובמידה וירשיעו אותנו מה יהיה עונשי כשאין לי שום עבר פלילי קודם וכשאני לא מודה בעברה שלא עשיתי ,

    • השלכות משפט פלילי - קטינים
      עו"ד איתמר סיון | 20/03/2011 14:13

      קשה לומר מראש מה תהיה התוצאה אם תורשע. יצוין, כי במקרים רבים קטינים לא מורשעים (הגם שבית המשפט קובע כי הם ביצעו את העבירה). הרבה תלוי בקצין/ת המבחן שלך. אם אתה לא מודה בעבירה, הרי שיוזמנו העדים שלפי התביעה מוכיחים שביצעת את העבירות המיוחסות לך.