החזקת סכין - חיפוש בלתי חוקי

  • אחזקת סכין - שאלה
    דן 100 | 23/02/2011 15:12

    שלום, לפני כמס' חודשים עצרו אותי משטרה עם רכבי לבדיקה שיגרתית. בצעו חיפוש ברכב ומצאו אולר בתא הכפפות. שאלו אותי מה האולר עושה ברכב, אמרתי כי זה נמצא ברכב מאז טיול שקיימנו מס' חברים. ואחד החברים הניח את הסכין ברכב ולא זכרתי את קיומו. לראשונה, נחשפתי לחוק האוסר על קיום סכין ברכבי. הייתי היום בבית משפט בנושא, סיפרתי לשופט ובלי הרבה דיון הוא הרשיע אותי עם קנס של 300 ש"ח ו3 חודשים על תנאי למשך 3 שנים. אני מרגיש חוסר אונים, מנעתה לי עוולה גדולה (בחיים לא הייתי בבית משפט ולא באזור הזה) מה אני יכול לעשות? אם בכלל? תודה

    • החזקת סכין - חיפוש בלתי חוקי
      עו"ד איתמר סיון | 24/02/2011 18:29

      לא ברור אם החיפוש ברכבך היה חוקי! שוטר לא יכול לבקש סתם כך חיפוש, וישנה פסיקה הפוסלת מציאתו של סכין במקרים כאלו - כאשר לא היה כל יסוד סביר לחשוב שנעברה עבירה. מעבר לזה, מסיפורך עולה שלא היית מודע להימצאות הסכין ברכב. על פניו, לא היית צריך להיות מורשע כלל וכלל, ובית המשפט לא היה צריך להרשיע אותך - אלא אם אמרת באופן מפורש שאתה מודה בעבירה. הצעתי היא כי תגיש ערעור על כך שהורשעת בעבירה שלא היו הוכחות לקיומה וללא הודאתך, וללא כל הליך הוכחות.