פיצוי ישולם לפני קנס

  • תשלומים של קנס ופיצוי
    תבור | 21/02/2011 23:00

    אדם נשפט בהליך פלילי וחוייב לשלם גם קנס וגם פיצוי. הנאשם שילם  את הקנס עוד לפני ששוחרר בוועדת שחרורים {ניכוי שליש} והמשיך לשלם תשלומים שונים של הפיצוי במסגרת הסדר עם המרכז לגביית קנסות ועדיין לא נסתיימו התשלומים של הפיצוי. כעת לאחר ששולם הקנס שוב הופעלה נגדו פקודת מאסר בעבור הקנס. בגזר הדין צויין או תשלום הקנס או המרתו במאסר. הוא כבר שילם את הקנס, אז מה הם רוצים גם שילם את הקנס וגם יישב במאסר תמורתו? מי שהפעיל את פקודת המאסר זה המרכז לגביית קנסות. מה עושים?

    • פיצוי ישולם לפני קנס
      עו"ד איתמר סיון | 22/02/2011 09:28

      סעיף 3(ד) לחוק המרכז לגביית קנסות, אגרות והוצאות, תשנ"ה - 1995 עורך סדר קדימויות בתשלומי חובות שונים. עפ"י סדר זה, תשלום שייגבה ינותב קודם לפיצוי ולאחר מכן לקנס. כך, כאשר אמרת שקודם האיש שילם את הקנס - אמרת משהו לא מדויק, כי לא הוא קובע את סדר התשלום.