מעצר עו"ד בעבירות סמים

  • שאלות בעניין מעצר והשלכותיו, ומדיניות העמדה לדין
    אבי | 05/02/2011 21:30

    למקצועני התחום הפלילי שלום, אדם נורמטיבי, העובד כעו"ד, נתפס בחיפוש אקראי כשברשותו פחות מ-2 גרם נטו של קוקאין, ונעצר. האדם הודה באחזקת הסם לשימוש עצמי, והוביל מיוזמתו את השוטרים לדירתו, שם מסר להם כ-2 גרם של מריחואנה שאף בהחזקתה הודה. בחקירה סירב העצור למסור פרטים מפלילים אודות סוחר הסמים, ובתום החקירה שוחרר בתנאי מעצר בית ל-5 ימים וערבות עצמית של רעייתו. לעצור אין כל עבר או רישום פלילי. שאלותיי: 1. האם נהוג להעמיד לדין בנסיבות אלה? 2. האם יש צורך במעצר בית בנסיבות בהן ממילא הודה העצור בעבירה (שהרי אם העצור מודה אין צורך בחקירה נוספת אותה ניתן לשבש...)? 3. האם במישור המשמעתי צפוי העצור לסנקציה אופרטיבית מצד הלשכה, כדוגמת השעיה בפועל? במהלך המעצר נתפס טלפון נייד, ולא הוחזר עם השחרור. 4. האם הטלפון נתפס כדין בנסיבות בהן מודה העצור בעבירה, שהרי לאור ההודאה אין בו עוד צורך כראיה? 5. מתי יוחזר התפוס בהנחה שיוחלט שלא להעמיד לדין - בתום תקופת מעצר הבית? עם סיום החקירה? עם קבלת ההחלטה בדבר העמדה לדין? 6. האם ניתן כבר בשלב זה (בטרם הסתיים מעצר הבית או מיד לאחריו) לנקוט הליך בבית משפט להחזרת התפוס? תודה מראש.

    • מעצר עו"ד בעבירות סמים
      עו"ד יוסף רז | 06/02/2011 10:11

      שאלתך מורכבת ואשתדל לענות על הנקודות העיקריות: * בהחלט נהוג להעמיד לדין בעבירות החזקת סמים. סם הקוקאין נחשב לסם קשה ולמרות שפקודת הסמים לא מבדילה בין סוגי הסמים, התביעה בהחלט עושה כן בשיקוליה האם להעמיד לדין. * על פניו עושה רושם שאין כל סיבה למעצר- אפילו שמדובר במעצר בית בלבד- בנושא זה עלייך להיוועץ בעו"ד בהקדם. * לגבי החזרת הטלפון- שוב, על פניו נראה שאין סיבה להמשיך להחזיקו, זאת במידה ולמשטרה אין צורך ראייתי בו. בקשה להשבת תפוס ניתן להגיש ללא קשר להגשת כתב אישום ועלייך לעשות כן בהקדם. בהצלחה