מתן גזר דין מיד לאחר הטיעונים לעונש

  • טיעונים לעונש וגזר דין
    תמר | 05/02/2011 00:38

    שלום, בשבוע הבא מתקיים דיון שבו יושמעו טיעונים לעונש בתיק פלילי שבו הנאשם הורשע בסעיפי אישום שכוללים אונס, תקיפה בנסיבות חמורות ואיומים. (אני קורבן העבירה) מועד לגזר הדין לא ניתן... (אגב- לטיעונים לעונש אנחנו "מחכים" חודשיים וחצי מאז הכרעת הדין- המון זמן!!) שאלתי- האם נכונה ה"שמועה" לפיה יש סיכוי סביר שלאחר שמיעת הטיעונים לעונש בית המשפט "ייצא" להפסקה קטנה וישיב אותנו לאולם כדי לתת את גזר הדין? או שמא זה מקרה קיצוני... מה המדיניות של בתי המשפט בנושא? אני מניחה שעם ההרשעה כבר מגובשת בראשם החלטה בעניין העונש... ואם זה לא ייקרה כך... מהו פרק הזמן המקסימאלי בו בית המשפט ייאחר את מתן גזר הדין? האם שוב אמתין חודשיים מורטי עצבים??? תודה ושבת שלום תמר

    • מתן גזר דין מיד לאחר הטיעונים לעונש
      עו"ד יוסף רז | 06/02/2011 10:05

      כעיקרון, ניתן ליתן גזר דין מיד לאחר הטיעונים לעונש. אולם בתי המשפט נוהגים כך רק בתיקים "קלים" יחסית, משיקולים שונים. בדרך כלל, בתיקים חמורים כגון תיקי אונס, לאחר שלב הטיעונים לעונש קובע בית המשפט מועד למתן גזר דין. מועד זה אמור להיות תוך 30 יום, אולם בשל העומס על בתי המשפט, בהחלט ייתכן שהמועד ידחה. העניין תלוי בעיקר בהרכב השופטים ועד כמה הם זריזים. בנוסף- חשוב מאוד שתתייעצי בהקדם עם עו"ד מאחר ובשלב הטיעונים לעונש, לך, כקורבן עבירה, יש זכויות להשמיע דבריך ולהשפיע על גזר הדין! בהצלחה