עמדת מתלונן בהסדר טיעון

  • תלונה על סחיטה
    אבי | 27/01/2011 09:33

    שלום,איימו עלי וניסו לסחוט ממני כסף. באו אלי הביתה והפחידו אותי. רק אחרי שהתלוננתי במשטרה עזבו אותי. עכשיו ללא הסכמתי(אני מתנגד לעסקה זו) עודכת דין ממונה עושה הסדר עם עורך הדין של הנאשם - היא מוחקת סעיף של סחיטה שהוא העיקרי בפרשה ומשאירה סעיף של איומים. כמו כן נאמר לי שאני בכלל לא צריך להגיעה לבית משפט ולהעיד.זה לא מקובל עלי שעבריין לא יעומד בדין על אבירה המרכזית שאותה הוא ביצע. אני לא מבקש עונש אני בסך הכל רוצה שראש פשע יעמוד בדין על אותן העבירות שביצע.מה עלי לעשות ? אמרו לי שאם זו החלטה של עו"ד ממונה, אז אני לא יכול לעשות כלום, האם זה נכון ? האם יכולים לסרב להעיד בבית משפט ?

    • עמדת מתלונן בהסדר טיעון
      עו"ד איתמר סיון | 27/01/2011 12:53

      כאשר מגיע פרקליט להסדר טיעון עם נאשם בעבירות חמורות מסוימות, עליו לשמוע את עמדת המתלונן ולקחת אותה כחלק משיקוליו. אם עמדתך נשמעה אך לא נתקבלה, אין זה אומר שפגעו בזכויות שלך. עם זאת, אם לדעתך נפגעת בצורה קשה ובלתי מידתית, תוכל לפנות לפרקליט המחוז, לפרקליט המדינה, וליועץ המשפטי לממשלה. אם ישיבו אלו פניך ריקם, ישנה אפשרות להגיש עתירה לבג"צ. יש לקחת בחשבון כי פניות אלו קשות וסבוכות מבחינה משפטית, וכי הסיכוי לא גדול במקרים רבים. לגבי העדות - להבנתי, וממה שהעלית בפנינו, הם לא סירבו שתהיה עדות מטעמך, אלא אמרו שאין צורך (רוב המתלוננים מעדיפים שלא להעיד בבית משפט).