משמעות מחיקת רישום פלילי

  • מחיקת רישום משטרתי ובדיקה בטחונית
    גאורה | 18/01/2011 14:01

    שלום רב, לפני שנתיים נמחק רישום פנימי משטרתי לפי בקשתי. היום אני מועמד לתפקיד בחברה בטחונית. האם מידע היסטורי על קיומו של הרישום הז בעבר יכול להחשף לגוף הבודק (שב"כ)? תודה

    • משמעות מחיקת רישום פלילי
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 18/01/2011 18:26

      ראשית כל, איני מבין היאך "נמחק" הרישום לבקשתך ? אני בטוח שביקשת יפה אבל בכל זאת... ככל שהמדובר בסגירת תיק מחוסר אשמה, הרי שמדובר בזיכוי מוחלט וככל שהמדובר בעילות אחרות - מדוע ולמה נמחק לבקשתך ? כך או אחרת - אני שמח בשמחתך. לגופו של עניין, מי רשאי לראות איזה מידע בדיוק מצוי בתוספת הראשונה לחוק המרשם הפלילי ותקנת השבים. גופים אחדים רשאים לראות גם מחיקת ר.פ. והשב"כ, למיטב ידיעתי, ביניהם. יחד עם זאת, שימת ליבך לכך שע"פ חוק המרשם הפלילי ותקנת השבים, ניתן להכחיש עובדה זו מבלי שהדבר עשוי לשמש כעילה כלשהי כנגדך. עצתי - תצהיר על המחיקה (שממילא יראו) ותפגין נחישות מדוע הנך מועמד ראוי ! בהצלחה !!!

      • לא מדובר ברישום פלילי אלא רישום משטרתי פנימי
        גאורה | 19/01/2011 10:41

        שלום ליוסי אפשטיין, עו"ד תודה על תשובתך. כמו שציינתי, לא היה לי רישום פלילי, רק רישום משטרתי פנימי. ביקשתי למחוק אותו כחלוף 10 שנים ונעניתי בחיוב. פלט משטרה נקי מכל רישום. האם מידע היסטורי על קיומו של רישום משטרתי פנימי בעבר יכול להחשף לגוף הבודק? תודה

        • דין רישום פלילי לאחר מחיקת הרשיון מגליון המשטרה
          יוסי אפשטיין, עו"ד | 19/01/2011 14:24

          גאורה שלום, ראשית כל, רישום משטרתי "פנימי" הינו רישום פלילי לכל דבר ועניין גם אם התיק נסגר (מחוסר ראיות/מחוסר עניין לציבור) ולא הובא כלל לפתחו של ביהמ"ש ואין בו כל הרשעה. שנית, אני שמח על ההענות לבקשתך למחיקת הרישום. יחד עם זאת הגוף הבודק נמנה על הגופים המורשים לראות ר.פ. אף לאחר מחיקה (ראי בתוספת הראשונה לחוק המרשם הפלילי ותקנת השבים איזה גוף מורשה לראות איזה מידע בדיוק). שימת ליבך לכך שמותר לך להגיד שהגליון שלך נקי ולא יהא בכך משום הצהרה שקרית בגין הראציונל של חוק המרשם הפלילי ותקנת השבים. בהצלחה !

      • ביטול מרשם פלילי (הרישום המשטרתי הפנימי)
        אילנה קנטור, עו"ד | 19/01/2011 18:54

        גאורה שלום רב,אם כוונתך הינה כי הגשת בקשה למטה הארצי לגב' עופרה בן דוד, לשם ביטול הרישום המשטרתי הפנימי של תיק סגור ונענית בחיוב, אזי מדובר בביטול מוחלט מהרישום המשטרתי.  למעשה, עם קבלת התשובה החיובית, היית אמור לקבל גם תדפיס מרשם פלילי מעודכן, בו היית נוכח לדעת כי אכן רישומך הינו נקי לחלוטין.  לכן, אין לך מה לדאוג לגבי גוף כזה או אחר, שהינו בעל גישה למרשם הפלילי המשטרתי, שכן התיק בוטל, כאילו לא היה מעולם.בכבוד רב, אילנה קנטור, עו"ד

        • תודה לאילנה קנטור,עו"ד וליוסי אפשטיין,עו"ד
          גאורה | 20/01/2011 08:10

          שלום רב, נכון, הגשתי בקשה למטה הארצי לשם ביטול הרישום המשטרתי הפנימי של תיק סגור בחלוף 10 שנים ונעניתי בחיוב. עם קבלת התשובה החיובית קיבלתי גם תדפיס מרשם פלילי מעודכן, נקי לחלוטין. בכבוד רב, גאורה

      • ביטול מרשם פלילי (הרישום המשטרתי הפנימי)
        אילנה קנטור, עו"ד | 19/01/2011 18:54

        גאורה שלום רב,אם כוונתך הינה כי הגשת בקשה למטה הארצי לגב' עופרה בן דוד, לשם ביטול הרישום המשטרתי הפנימי של תיק סגור ונענית בחיוב, אזי מדובר בביטול מוחלט מהרישום המשטרתי.  למעשה, עם קבלת התשובה החיובית, היית אמור לקבל גם תדפיס מרשם פלילי מעודכן, בו היית נוכח לדעת כי אכן רישומך הינו נקי לחלוטין.  לכן, אין לך מה לדאוג לגבי גוף כזה או אחר, שהינו בעל גישה למרשם הפלילי המשטרתי, שכן התיק בוטל, כאילו לא היה מעולם.בכבוד רב, אילנה קנטור, עו"ד

      • ביטול מרשם פלילי (הרישום המשטרתי הפנימי)
        אילנה קנטור, עו"ד | 19/01/2011 18:54

        גאורה שלום רב,אם כוונתך הינה כי הגשת בקשה למטה הארצי לגב' עופרה בן דוד, לשם ביטול הרישום המשטרתי הפנימי של תיק סגור ונענית בחיוב, אזי מדובר בביטול מוחלט מהרישום המשטרתי.  למעשה, עם קבלת התשובה החיובית, היית אמור לקבל גם תדפיס מרשם פלילי מעודכן, בו היית נוכח לדעת כי אכן רישומך הינו נקי לחלוטין.  לכן, אין לך מה לדאוג לגבי גוף כזה או אחר, שהינו בעל גישה למרשם הפלילי המשטרתי, שכן התיק בוטל, כאילו לא היה מעולם.בכבוד רב, אילנה קנטור, עו"ד