שינוי עילת סגירת תיק מחוסר עניין לציבור לחוסר אשמה

  • מחיקת רישום פלילי/ שינוי לחוסר אשמה
    אבי | 17/01/2011 10:30

    לפני שנתיים נעצרתי בחשד להחזקת סמים ועשו לי חיפוש במכונית. סגרו את התיק מחוסר עניין לציבור. אני מחפש עבודה וביקשו ממני תעודת יושר למרות שאני יודע כי זה בניגוד לחוק אני רוצה לעבוד שם ולכן הוצאתי תעודת יושר בה גיליתי למרבה הפלא כי יש לי רישום פלילי: רשום כי סיבת הסגירה חוסר עניין לציבור תאריך העבירה וסעיפיה: החזקה/שימוש בסמים לצריכה עצמית והחזקת נכס חשוד כגנוב. האם יש דרך למחוק רישום זה או לשנות את סיבת סגירת התיק מחוסר עניין לציבור לחוסר אשמה?

    • שינוי עילת סגירת תיק מחוסר עניין לציבור לחוסר אשמה
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 18/01/2011 18:19

      הסיכוי לשינוי העילה בעניינך הוא קטן עד מאוד, זאת מהסיבה שעילת חוסר עניין לציבור, משמעותה: יש ראיות לביצוע העבירה וישנם סיכויי הרשעה סבירים. יחד עם זאת, אין עניין לציבור ולכן לא מעמידים אותך לדין פלילי. דא עקא, לא נראה שיש סיכוי לשינוי העילה, אך זכותך, כמובן, לנסות לבקש וככל שהנך עדיין יכול לעשות כן. ככל שעניין זה מפריע לשגרת חייך, ביכולתך לפנות לנשיא המדינה בבקשה למחיקת הרישום הפלילי ורצוי שתעשה כן, ככל שתחליט לפנות ל"מסלול" זה, עם עו"ד.

    • ביטוול רישום פלילי
      אילנה קנטור, עו,ד | 19/01/2011 19:04

      אבי שלום רב,מדובר, למעשה, בתיק חקירה משטרתי שנסגר מאין עניין לציבור.  לכן, דרך הפעולה לשם "מחיקתו" מהמרשם הפלילי (הרישום המשטרתי הפנימי) הינה באמצעות בקשה לביטול מרשם פלילי.עם זאת, בקשה כזו לא תענה בחיוב אם אינה מוגשת בהתאם לקריטריונים שנקבעו לכך בתקנות, כאשר, בין השאר, נדרש כי תחלוף תקופה של לפחות 5 שנים ממועד העבירה ועד למועד הגשת הבקשה לביטול הרישום.לכן, כרגע, לצערי, אין לך מה לעשות בנידון.בקשת חנינה אינה רלבנטית במקרה זה, שכן בקשה כזו מוגשת אך ורק לגבי תיקים שעברו את מבחן בית המשפט, מה שאינו נכון במקרה שלך.בכבוד רב, אילנה קנטור, עו"ד