תלונה על איומים

  • הגשת תלונה על איום. דחוף!
    ללא שם | 10/01/2011 11:05

    מקווה שאני בפורום הנכון. אני אובדת עצות. לפני כמה ימים קיבלתי הודעה בפייסבוק, בעלת תוכן מאיים. לפני כמה שנים עברתי אונס על ידי בן זוג. לא התלוננתי על כך. עברו השנים והחלטתי ללכת לטיפול אצל מכרה של המשפחה. לצערי היא מכירה את הבן זוג לשעבר. כנראה פגשה בו וסיפרה לו שהייתי אצלה והוא הבין שאני מדברת. בהודעה שהוא שלח לי הוא רשם שאם אני לא אסתום מעכשיו הוא יבוא להשתיק אותי ועוד כל מיני משפטים לא נעימים. ניגשתי להתלונן במשטרה אך נאמר לי שם שאין דבר שאפשר לעשות שכן הוא לא פגע בי פיזית ואפילו איים לא פנים אל פנים. ובזאת זרקו את טופס התלונה שמילאתי וכך זה נשאר. קראתי קצת מאמרים והבנתי שקיים חוק 30 לבזק... משהו כזה. והבנתי שגם בלי חוק זה הם מחוייבים לקבל את התלונה. האם הדבר הנכון? האם יש מה לעשות? או שמא עלי באמת לחכות שהוא יבוא ויעשה משהו?

    • תלונה על איומים
      עו"ד איתמר סיון | 10/01/2011 11:14

      אני מציע שתצלמי את הודעת הטקסט שהוא שלח ותגיעי שוב למשטרה - ותאמרי שאת מפחדת ממנו (כך אני מבין ממך - שאת מפחדת ממנו), ושאת דורשת לדבר עם קצין החקירות או הקצין הממונה כדי שייקחו ממך תלונה. אם לא יגבו ממך הודעה, רשמי את הפרטים של הקצין והגישי תלונה על אותו קצין במחלקה לחקירות שוטרים ו/או ביחידה לתלונות הציבור. אופציה נוספת היא להיוועץ בעורך דין שילווה אותך ויגיע איתך למשטרה או יפנה אליה פנייה רשמית כדי לחייבם לגבות ממך הודעה.

      • עשיתי זאת
        ללא שם | 10/01/2011 11:21

        זה נשלח באמצעות המחשב, בפייסבוק. צילמתי את המסך והדפסתי והראתי את זה לשוטרת שדיברה איתי אחרי שמילאתי טפסים. אך היא אמרה שלא הייתה פגיעה פיזית. במילים יפות היא אמרה שאין ברירה וצריך לחכות למעשה פיזי. אני לא מבינה את האטימות הזו. ברור שאני מפחדת. אבל אני יודעת גם שאם הוא יבוא אני אתעמת איתו לבד, וטוב לא ייצא מזה. ואני די בטוחה שאני זו שאפגע קשה. אין לי לצערי כסף לעורך דין, הלוואי והיה לי.

        • לא ניתן לסייע מעבר לתשובה הקודמת  לת
          עו"ד איתמר סיון | 10/01/2011 11:25

      • התלונה צריכה להיות על אונס + אישומים
        יוסי אפשטיין, עו"ד | 10/01/2011 22:26

        ככל שאין התיישנות על האונס - תתלונני על עבירת אינוס אשר האיומים נלוו אליה בהמשך. תשובת עו"ד סיון הינה מדוייקת ואינה מצריכה כל כסף ואף לא כל צורך בעו"ד (גם אם עדיף לשכור את שירותיו של עו"ד בנושא) ובטוחני שאם תפעלי על פי עצתו בשילוב דברי, הרי שהמשטרה תאלץ לחקור העניין לעומק וככל שימצא כי דברייך נכונים - יוגש כתב אישום וסביר להניח שהוא יורשע ויענש.