תשובה

  • פריצה למקום שאינו דירה עזרה בנוסח למכתב לפרקליטות
    עומר הדרי | 04/01/2011 23:57

    שלום אני בן 17 המקרה קרה כשהייתי בן 16. לפני כ-7 חודשים אני ועוד 2 חברים פרצנו לקיוסק בבריכה ציבורית ונגנב משם 3800 שקל ועוד שתייה חריפה ועוד כל מיני ... עכשיו היינו במעצר יום אחד ואחריו קיבלנו מעצר בית לשבוע . עכשיו בשבוע האחרון שניהם קיבלו קצינת מבחן שלאחד מהם אמרה שהוא יצטרך לעשות רק 50 שעות עבודות שירות והחבר השני דחה אותה . המשטרה שלחה לי בדואר רשום מכתב כזה :1. "לפי סעיף 60א לחוק סדר הדין9 הפלילי [נוסח משולב] תשמ"ב-1982 הרינו להודיעך כי תיק פא **-**** של תחנת עפולה בו נחקרת כחשוד הועבר לעיון הפרקליטות .2. בכל בירור נוסף בעניין התיק הנדון , הנך רשאי לפנות בכתב לפי הכתובת הרשומה למטה ולציין את מספרינו : ר  -10-48433. הנך רשאי תוך 30 יום מיום קבלת הודעה זו,לפנות בכתב לפרקליטות מחוז בבקשה מנומקת מדוע להימנע מהגשת כתב אישום נגדך."עכשיו העזרה שאני צריך היא לדעת נוסח למכתב ושיהיה משכנע כי רשום בסוף המכתב שאני יגיש בקשה מדוע להימנע מהגשת כתב אישום אז אני יודה לכם מאוד אם תוכלו אולי לרשום נוסח בקצרה למה שאני צריך לרשום בשביל לצאת הכי טוב מהסיפור ואם יכול להיות שיוותרו לי על הנושא ואולי מישהו מפה שנתקל בבעיה דומה כזו יכול לעזור לי במה שקרה במהלך כל העיניין ... תודה רבה לעוזרים !!!

    • תשובה
      שאול אמרני, עו"ד | 05/01/2011 08:51

      שלום 1. המדובר בנוהל שגרתי לפי מאפשרים לנאשם פוטנציאלי הליך של שימוע בכתב. 2. קשה לתת לך "מתכון" למכתב כזה, משום שכל הרעיון של הפניה היא אישית. כלומר, מבקשים ממך למעשה, לכתוב מכתב עם טיעונים אישיים/משפחתיים ואחרים על מנת שהפרקליטות תימנע מהגשת כתב אישום. וזה נכון לעכשיו מה שהם הולכים לעשות. 3. תחשוב לרגע שאתה ניצב בפני שופט ומנסה לשכנע אותו להקל בעונש שלך, או לא להרשיע אותך וכיו"ב. זה פחות או יותר מה שצריך לכתוב. 4. עליך לציין שאתה צעיר והעבירה נעשתה בגיל צעיר מאוד. תכתוב, שזו פעם ראשונה שביצעת עבירה כל שהיא, תגררת אחרי חברים מתוך קלות ראש, אתה מצטער מאוד על השטות שעשית ומבטיח לא לעשות זאת מכאן ולהבא. אתה בתקופת לימודים ולפני בחינות חשובות והליך פלילי יפגע בך, תציין שאתה מתכוון להתגייס לשירות קרבי ורישום פלילי יפגע בשירות הצבאי שלך ועלול להשפיע עליך במהלך חייך. אם מי מההורים שלך או האחים שלך עשה שירות צבאי או תפקיד מיוחד עליך לציין גם זאת. אם אתה מתנדב במקום כל שהוא וכיו"ב. 4. בקיצור, עליך לכתוב כל דבר שיש בו כדי להדגיש שעשית מעשה ילדותי בגיל צעיר, שאתה מצטער מאוד, אתה מבטיח לא לעשות זאת שוב, שלמדת את הלקח מהמעצר וממעצר הבית, שזו עבירה ראשונה ואתה מבקש לא להרוס לך את העתיד בשל שטות אחת. 5. ככל שהמכתב יהיה פשוט יותר בשפה של ילד ולא בשפה של עורך דין, אפילו בכתב יד ואולי מומלץ בכתב יד, הסיכוי גדול יותר שזה יעזור. בהצלחה, ולהבא אל תעשה שטויות.