תשובה

  • המשך שאלה על הצבת מצלמות אבטחה
    מירה | 04/01/2011 19:10

    אני גרה בבית דו משפחתי השכן מציק לנו הגיוני שאני יכולה להציב בשטח שלי מצלמות אבל השאלה אם אני שמה גם מכשירי הקלטה של קול יחד עם המצלמה זה לא מהווה עבירה על חוק ההזנות הסתר. הרי מכשיר ההקלטה יקליט גם את השכן.אחד הסעיפים בההזנות הסתר שאתה משתמש פעיל בשיחה,ואם לדוגמא הוא מדבר עם אישתו ומכשיר ההקלטה עובד אזי אני לא משתתף ולכן זה ההזנת סתר. האם ניתן לשים מצלמות אבטחה יחד עם הקלטת קול בשטח שלי שבאופן תיאורטי יכול להקליט גם שיחות אחרות

    • תשובה
      שאול אמרני, עו"ד | 05/01/2011 08:42

      שלום 1. להבא, המשיכי את השרשור של השאלה הקודמת, והימנעי מפתיחת שאלה חדשה, על מנת שניתן יהיה לעקוב ברצף על מכלול השאלות והתשובות. 2. אינני בקיא בתחום ההקלטה אך אני סבור שמכשיר שנמצא במרחב הפרטי שלך, לא יכול להקליט שיחה של שכנים בביתם. 3. כדאי להתייעץ עם מתקיני המכשירים ו/או המוכרים הבקיאים בהם על מנת לווסת את טווח הקליטה שלהם.

      • אעדן את השאלה
        עדיאל | 05/01/2011 20:27

        לדעתי הכוונה היא האם המכשיר המותקן בשטח הפרטי והמקליט מעבר לדלת בשטח הציבורי כגון מדרגות או לובי או חצר - האם זו האזנת סתר.

        • תשובה
          שאול אמרני, עו"ד | 06/01/2011 09:00

          שלום 1. אינני בטוח שפרשנותך לשאלה נכונה. משום שלא מדובר בבית מגורים שאז המרחב של המדרגות והמעלית אינו בגדר פרטי. 2. השאלה, ככל שהבנתי, עוסקת בבית דו משפחתי שאז החצר נחשב לפרטי אך המצלמה והקלטת הקול מאפשרים גם הקלטה של המתרחש בחצר או בבית הסמוך. 3. בנסיבות אלו יש חשש לפגיעה בפרטיות והאזנת סתר. ולכן הפתרון צריך להיות טכני, בו מכשיר ההקלטה אינו מתפרס על מרחב הגדול יותר מזה של הבית עצמו.