תשובה

  • ערעור האם כדאי
    ליאור | 04/01/2011 11:18

    לפני גזר דין היה הסדר טיעון ביני לבין הפרקליטות שהרף העליון הינו מאסר על תנאי+קנס והרף התחתון הינו אי הרשאה +עבודות לתועלת הציבור השופט הרשיע אותי אני רוצה ללכת לערעור האם בבית משפט העליון יכולים להחמיר את העונש מעבר להסדר הטיעון שנקבע ?

    • תשובה
      שאול אמרני, עו"ד | 04/01/2011 15:47

      שלום 1. ערכאת ערעור לא תחמיר את העונש מיוזמתה, זולת אם התביעה ערערה במקביל על קולת העונש. 2. לגופם של דברים, על מה בדיוק בכוונתך לערער כאשר העונש תואם את הסדר הטיעון? נ.ב. - סברוני שמוטב לא לערער כי הערעור יידחה.

      • שאלה על הערעור
        ליאור | 05/01/2011 10:42

        בהמשך לתשובתך בנושא הערעור אני רוצה לערער מכיוון שאני חושב שמגיע לי את הרף התחתון של הסדר הטיעון אי ברשעה +של"צ ולא כמו שהשופט פסק הרשעה +תנאי+קנס הרשעה תגרום לי קריסה כלכלית לא תאפשר לי לעבוד במקצוע בו אני עובד

        • תשובה
          שאול אמרני, עו"ד | 05/01/2011 11:07

          שלום 1. אני מבין מה אתה רוצה. 2. אך כאשר יש הסדר טיעון עם טווח של ענישה אפשרית, השופט רשאי להחליט במסגרת אותו טווח אפשרויות מה הוא מחליט. הוא יכול היה להחליט על הרף הנמוך, על הגבוה או משהו באמצע. 3. אך כמסתבר הוא החליט על הרף העליון, וזו בהחלט זכותו, וזה גם היה ברור לך ולעורך הדין שלך שזו אפשרות והיא בהחלט חוקית. כל עוד השופט לא קבע עונש מחוץ לטווח ההסכמה של ההסדר. 4. אתה כמובן רשאי להגיש ערעור בתוך 45 ימים. השאלה היא האם יש סיכוי לשינוי. 5. ערכאת הערעור להבנתי לא תשנה את גזר הדין, משום ששופטי הערעור יסמכו ידם על השופט בדיון ששקל את מכלול השיקולים. מה גם שמן הסתם עורך הדין שלך אמר כל זאת בטיעונים לעונש ובכל זאת השופט החליט את אשר החליט. 6. לסיכום - זכותך ואולי חובתך להגיש ערעור. אינני אומר בוודאות שאין לך סיכוי. אך בנסיבות המתוארות בשאלותיך, דומני שכל עוד מדובר בהסדר טיעון והשופט לא חרג ממנו, הנטייה תהיה לא להתערב. 7. מכל מקום ההחלטה לערער או לא, היא שלך ושלך בלבד. אני יכול להביע דיעה, זכותך לקבלה או לא. אף אחד לא יוכל לדעת בוודאות מה תחליט ערכאת הערעור אלא רק לשער בכפוף למקובל בכגון אלה.