כתב אישום נגד קטין

  • חקירה בגיל17
    ארורק | 30/12/2010 12:41

    בזמן החקירה הנער היה בן 17 וחצי לאחר שנה וחצי שנתיים הוגש כתב אישום רק (הנער ללא שום בעיות או עבר אלה מה שקורה לנער(לשעבר נער ) זה עוול שהשכן החליט לעשות לו מאחר והשכן מבוגר החליט להתנפל על הילד ולהאשים אותו בתקיפה (ובגלל זה לא מאמינים לנער אלה למבוגר וכנראה יש לשכן הזה מישהו במשטרה כי השכן הזה שיקר לחוקר בעוד שיש הוחכה בכתב וברורה שהוא משקר לחוקר וכמובן שלא עשו כלום לשכן למרות השקר הזה וצילומים על איומים ושנתיים אחרי זה יש איומים של השכן שאפשר להסיק מאיום זה כאיום לרצח וזה מוקלט) 1 האם הנער שבאותו הזמן היה האירוע (היום הוא לא נער ) האם חלים עליו חוקים של נער במשפט? האם יש התחשבות שבאותה תקופה שהיה נער ? (כדי לא להרשיע סתם ולגרום לנזק רב שנים לאדם הצעיר) יש שני תיקים עכשיו אחד נער ואחד מבוגר מה זה הדבר הזדה אומר ? האם תיק כזה יכול לפגוע.? ולגרום לנזק להתקדמות בחיים ?

    • כתב אישום נגד קטין
      עו"ד איתמר סיון | 30/12/2010 14:26

      הגשת כתב אישום נגד קטין יכולה להיות רק בתוך שנה מיום העבירה, אלא אם ישנו אישור של היועץ המשפטי לממשלה להגישו. ישנה התחשבות שבאותה תקופה הנאשם היה נער. כתב אישום זה עלול להזיק לו! הוא בסכנה של הרשעה ורישום פלילי, וכן עונשים נוספים (קנס, פיצוי, מאסר מותנה), ואם המקרה חמור - אף מאסר בפועל!!

      • תשובה
        ארורק | 30/12/2010 19:35

        מאחר והוא היה על גיל 17 פלוס אז כן הגישו נגדו אישום אחרי שנה וחצי (למרות כל מה שצריך מאחר ויש מלא שינויים בחוק היה מותר להגיש את הכתב אישום ) הכוונה לנזק האם זה יכול להזיק בהתקדמות של הילד בחיים ? (מצד אחד זה כבר פוגע בו על הטראומה שהוא צריך לחוות בגלל (שהשכן רוצה לעשות דברים נוראים כמו שהשכן אומר)