שחרור ממעצר לאחר הרשעה

  • האם ניתן לשחרר ממעצר נאשם שהורשע אך טרם נגזר דינו?
    דניאלה | 30/12/2010 09:27

    נאשם שהורשע ונמצא במעצר, אך טרם נגזר דינו - האם ניתן לבקש שיחרורו עד למתן גזר הדין? מהם השיקולים לשחררו עד למתן גזר הדין? האם יש פסיקה בנושא?

    • שחרור ממעצר לאחר הרשעה
      עו"ד גיל משה | 31/12/2010 14:10

      דניאלה שלום. בעיקרון אין מניעה חוקית לבקש לשחרר עצור, בכל עת השאלה היא שאלה של סיכוי. סביר להניח כי אם היה אדם עצור עד תום ההליכים על בסיס ראיות לכאורה בתיק (כלומר דינו עדיין לא הוכרע ושופט המעצרים החליט לעצרו על בסיס החומר הכתוב) הרי שבעת שהורשע לא מתקיימת עוד מחלוקת על משקלן של הראיות כיוון שבית המשפט מצא את הראיות אשר הביאה התביעה כאמינות ואת גרסתו של הנאשם כלא אמינה. לכן, אם הורשע אדם, אשר היה עצור טרם הרשעתו עד תום ההליכים, באישומים שהובאו כנגדו, סיכויו להשתחרר הינם קלושים. בכבוד רב עו"ד גיל משה