תשובה

  • פריצה לרכב
    עידן אלון | 22/12/2010 19:52

    פרצו לי לרכב והרכב לא מניע נגרם נזק לרכב ונגנב רכוש. הגשתי תלונה במשטרה, אין לי ביטוח מקיף לרכב רק צד ג'. החשודים באירוע הם נערים מתחת לגיל 18 המשטרה לא מוסרת מידע לגביהם מכיוון שטרם הורשעו והבחורים הם נערים. מה עלי לעשות? איך אני יכול הלגיש תביעה אזרחית ללא שמות הנאשמים? האם בכלל אני יכול לקבל שמות של נערים לאחר שהורשעו ונמצאו אשמים?

    • תשובה
      שאול אמרני, עו"ד | 22/12/2010 20:09

      שלום 1. אכן, לקטינים יש דין שונה לגבי חשיפת זהותם. 2. אך נניח לרגע שאתה יודע מי הם. מה בדיוק תעשה? כיצד תוכיח שהם אלה שפרצו לרכבך? העובדה שהם חשודים, אינה מוכיחה את אשמתם. גם אם וכאשר יוגש כתב אישום, עדיין אין זה מוכיח את אשמתם. 3. כאשר הם יורשעו, אם יורשעו, דומני שתוכל להגיש נגדם תביעה על בסיס ההרשעה. אם יזוכו, הרי שלמעשה לא תוכל לעשות כלום, גם אם תיאורטית, רמת ההוכחה הנדרשת בהליך אזרחי קטנה מזו הנדרשת בהליך פלילי.