עליך לציין מה מבקשים לתקן בפסק הדין

  • תגובה לבקשה לתיקון פסק הדין
    אורי | 22/12/2010 15:21

    בהליך פלילי הגישה המאשימה בקשה לתיקון פסק הדין, מכוח סעיף 81 לחוק בתי המשפט. ברצוני לדעת האם יש לי זכות תגובה אוטומטית (בדומה להליך אזרחי- 21 יום), או שאני צריך להגיש בקשה להגיב לכך? כמו כן, מהי ההוראה החוקית למקרה זה? תודה.

    • עליך לציין מה מבקשים לתקן בפסק הדין
      שאול אמרני, עו"ד | 22/12/2010 20:20

      שלום ככלל, ניתן לתקן טעות סופר, כלומר טעות ששורבבה לפסק הדין בהיסח דעת. כגון טעות חישובית וכיו"ב. חפש את הסעיף הרלוונטי באינטרנט ותוכל להתרשם בעצמך מה ניתן לעשות במסגרת תיקון פס"ד.

      • אנסה לחדד שוב
        אורי | 22/12/2010 23:14

        אולי לא הובנתי כראוי. אני שואל האם יש זכות תגובה להשיב לבקשה בכתב שהוגשה ע"י הפרקליטות (או העירייה, במקרה שלי). לצורך העניין, מדובר בבקשה לתיקון טעות סופר, אולם היתה יכולה להיות זאת כל בקשה אחרת. ההתמקדות אינה במהות הבקשה, אלא האם יש זכות תגובה אוטומטית (כמו בהליך אזרחי), או שצריך לבקש את אישור ביהמ"ש להגיב? לא מצאתי כל אסמכתא חוקית לעניין. תודה על העזרה.

        • תשובה
          שאול אמרני, עו"ד | 23/12/2010 09:51

          שלום גם אני לא מצאתי הוראה המקנה זכות תגובה לבקשה כזו. יחד עם זאת, יש להניח שהשופט יבקש תגובה. ואף אם לא, אפשר לשלוח תגובה. אינני משער שהשופט יפסול על הסף את עמדת הצד השני רק משום שהתקנה אינה קובעת מפורשות שיש זכות כזו. מכל מקום, ההחלטה תינתן לגופה במסגרת התקנה. אם התקנה מאפשרת תיקון, אזי התיקון יבוצע. אם לא - אזי הוא לא יבוצע.