פנייה ליחידה לתלונות הציבור

  • תלונה למחש
    אביבה | 12/12/2010 10:32

    שלום,אם שוטר נהג בבני בצורה בוטה, היכה אותו ובייש אותו בפני כולם על לא עוול בכפו אלא בגלל עברו השובב בטוענה כי עשה מעשה פלילי ולא ציין מהו, האם אני אמורה לפנות למח"ש? לפי מה שהבנתי מח"ש לא ממש ששה לטפל בבעיות כאלו, האומנם?תודה,אביבה.

    • פנייה ליחידה לתלונות הציבור
      עו"ד איתמר סיון | 12/12/2010 10:40

      המחלקה לחקירות שוטרים עוסקת בעבירות פליליות של שוטרים, ודומה לפי המתואר שהמקום המתאים לפנות אליו הוא היחידה לתלונות הציבור של המשטרה. פני אליהם - אל חשש! אם לא תפני אותו שוטר ימשיך לעשות זאת. ואילו אם תפני אל היחידה, גם אם רק יודיעו לו שהוגשה תלונה נגדו - הוא יתיישר (להערכתי).

      • תשובה בבקשה
        אבי | 16/12/2010 03:03

        איך שוללים רשיון של עו"ד שגונב כספי לקוחות. כספים שהופקדו בנאמנות. אי מילוי פסק דין המחייב אותו להחזיר כסף. הכרזה על פשיטת רגל מאפשרת המשך עיסוק בעריכת דין?

        • תשובה
          שאול אמרני, עו"ד | 17/12/2010 14:12

          שלום 1. לשכת עורכי הדין היא זו שבאפשרותה לשלול מעו"ד את רשיונו, בכפוף לכללים הנהוגים לעניין זה. 2. עורך דין שהוכרז פושט רגל, מאבד את רשיונו לעיסוק בעריכת דין, בדומה לעורך דין שחדל להיות אזרח ישראלי גם עורך דין שהורשע בפלילים יכול למצוא עצמו מנוע מעיסוק במקצוע. 3. לעניין גניבת כספי לקוחות, הרי שיש להגיש תלונה במשטרה ובמידה ועורך הדין יורשע, אזי יש להניח שהוא יורחק מעיסוק בעריכת דין. 4. כידוע לך, לא די בהאשמה כלפי אדם ובכלל זה עורך דין, על מנת למנוע ממנו עיסוק במקצועו. האשמה כה חמורה, בדומה לכל האשמה אחרת, יש להוכיח והדרך היא באמצעות תלונה, משפט וכיו"ב.