לא ברור

  • שוטר חוצפן
    אמיר כהן | 07/12/2010 19:33

    שלום רב. הנני גר במושב ויש לי בעלי חיים במשק,1 מהם זה חמור שברח לי לפני שבועיים למושב סמוך,היום החמור חזר למושב בו אני מתגורר והגיע לשטח של אחד השכנים,נכנסתי למשק על מנת לנסות לתפוס אותו אך הגברת שגרה שם צעקה עלי והזמינה לי משטרה{אין לי מושג על מה}. כעבור חצי שעה בערך נכנס אלי הביתה שוטר והחל לצעוק עלי לעיני כל העוברים ושבים ודיבר בצורה מאיימת עם הנפות ידיים ובייש אותי מאוד בפומבי,ביקשתי ממנו להסביר מה קרה אך הוא סירב לשמוע מה שיש לי להגיד. אני נפגעתי מאוד מהתנהגותו של השוטר{שגם הביכה אותי}. ברצוני לדעת אם השוטר נהג כשורה והאם אני יכול להתלונן עליו? אשמח לתשובתכם בהקדם בתודה מראש אמיר כהן

    • לא ברור
      שאול אמרני, עו"ד | 08/12/2010 13:13

      שלום 1. אתה רשאי להתלונן בפני מח"ש. התוצאה תהיה כלום. 2. מעבר לכך לא כל כך ברור לי מה התרחש. הרי אתה אומר שהוא נכנס אליך הביתה וצעק. כיצד בדיוק יש עוברים ושבים בתוך הבית? 3. האם באמת לא הבנת מדוע הגיע השוטר? משום שאתה מציין שהשכנה שראתה אותך נכנס לחצר שלך הזמינה אותו. 4. גם אם מדובר בהתנהגות ילדותית של השכנה טוב היית עושה אילו פנית אליה כדי לקבל אישור להוציא את החמור. 5. המלצתי אליך, שכח מהנושא. לא קרה שום דבר ששווה לפנות למח"ש בגינו או לחשוב על זה יתר על המידה. זה לא יותר מאשר מקרה לא נעים.

      • בקשה חוזרת לעזרה
        אמיר כהן | 08/12/2010 18:12

        שלום רב. 1}ברור שאני לא אתלונן במח"ש כי הם לא מטפלים בשטויות כאלה.התכוונתי להתלונן אצל נציב תלונות הציבור. 2}הוא נכנס לחצר ונעמד בדיוק צמוד לשער ולא לבית עצמו{סליחה על חוסר הדיוק}. 3}זה היה בשטח שלה,אך השטח מושכר למושב וכרגע היא לא יכולה להתלונן על השגת גבול וכו". 4}פניתי אליה וקיבלתי רק צעקות וצרחות של אישה מטומטמת. ועכשיו תכלס,אני רוצה לדעת אם התנהגות השוטר היא תקינה? והאם ככה שוטר במדינת ישראל צריך לנהוג כלפיי {עשה לי סרט כאילו אני איזה עבריין מבוקש}מבלי לשמוע מה יש לי להגיד. בתודה והערכה רבה אמיר כהן

        • תשובה
          שאול אמרני, עו"ד | 08/12/2010 20:31

          שלום 1. אין ספק שהשוטר התנהג שלא כראוי. כך לא צריך לטפל באירוע. 2. יחד עם זאת, מבקר המדינה לא יטפל בכך. אין כאן שום דבר פלילי זולת חוסר רגישות וחוסר טקט של השוטר. 3. אולי, בכוונת תחילה השוטר התנהג בצורה פומבית כדי להראות לשכנה שהוא צועק עליך, ובכך להביא לסיום העניין כדי שהיא לא תגיש תלונה במשטרה ואז המצב יסתבך. 4. שהרי גם אם לשיטתך אין כאן הסגת גבול (מה שאינני בטוח בו כלל וכלל) הייתה נפתחת חקירה, שאת תוצאותיה לא תוכל לדעת במשך תקופה ארוכה. 5. יכול להיות שבהתנהגותו הבעייתית של השוטר הוא חסך לא כל זאת. הצעתי אליך, שכח מהעניין ועבור לסדר היום. אפשר להתלונן אך נוכח הנסיבות, לא ייצא מזה כלום. חנוכה שמחה

          • תודה,גם לך  לת
            אמיר כהן | 08/12/2010 21:27