פנה לפורום המתאים

  • שאלות בנוגע לרצח בכוונה תחילה ובנוגע להריגה
    שינדל | 07/12/2010 18:41

    שלום רב, ברצוני להפנות 2 שאלות הנוגעות לעבירות ההמתה: 1. בכדי להוכיח את קיום היסוד הנפשי לעבירת רצח בכוונה תחילה (ס' 300(א)(2) לחוק העונשין התשל"ז-1977), יש להוכיח קיום מצטבר של יסודות כוונה תחילה (החלטה להמית, היעדר קינטור והכנה). שאלתי היא - האם בנוסף יש גם להוכיח ביסוד הנפשי לעבירה זו את הרכיב ההכרתי (קרי, מודעות לטיב המעשה, קיום הנסיבות ואפשרות גרימת התוצאה)? 2. עפ"י ס' 298 לחוק העונשין התשל"ז-1977, אחת הנסיבות היא כי המדובר במעשה/מחדל אסור. האם על התביעה עומד נטל ההוכחה כי המעשה דנן לא רק שנעשה - אלא גם שהינו אסור עפ"י החוק (כל חוק בספר החוקים), כדוגמת עבירת ס' 378 (תקיפה)? אודה לתשובתכם המלומדת. בברכה, שינדל

    • פנה לפורום המתאים
      שאול אמרני, עו"ד | 08/12/2010 13:15

      סטודנטים למשפטים או לימודי משפטים. פורום זה אינו עוסק בשאלות תיאורטיות ולא נועד לסייע לסטודנטים להכין עבודות אלא לפתור בעיות אמת של אזרחים מתחום המשפט הפלילי. חנוכה שמח!