הגשת תלונה בגין אינוס

  • טיפול גניקולוגי בכפייה
    עומר | 06/12/2010 08:29

    שלום למנהלי הפורום, ברצוני לשאול שאלה מעט מקורית, אך כזאת שהסבה לנו סבל רב למשך תקופה ארוכה. לפני מעל לשנתיים אשתי ניגשה ניגשה ללדת בביה"ח במרכז. אשתי, שטאבו עבורה לעבור בדיקות גניקולוגיות חודרניות ע"י גבר ניבדקה במיון הנשים ע"י רופאה בערב ( בבוקר החלו לרדת לה מעט מאוד מים, היא ניגשה אז למיון אבל היה רופא תורן צעיר גבר, והיות והיא לא הסכימה להתפשט בפניו ושיבדוק אותה, וביקשה רופאה, אך הרופא הצעיר לא הסכים להתקשר לבקש שתגיע אחת לעזרתו, למרות שיש מספר רב של רופאות במחלקה זו, אזי היא חזרה לביתנו ). בבדיקה בערב אליה הגיע עדיין ללא צירים וכאבים, אלא עם טיפטוף מיים קל בלבד, הציעה הרופאה שאישתי לא תחזור שוב לביתה אלא תיכנס לחדר לידה שם יחלו בפעולת זירוז. לאחר התלבטות קלה אישתי אמרה לרופאה שהיא תתחיל בזירור כעצתה אך היא מבקשת שכל הטיפול בה יבוצע רק ע"י נשים. כמו כן עם הגעת האחות האחראית שהובילה את אשתי לחדר הלידה, אישתי ואני אמרנו לה שאנחנו בוחרים ללדת בביה"ח זה רק אם מבטיחים לנו שטיפול גניקולוגי יתבצע ע"י רופאות בלבד, האחות אמרה שזאת לא בעיה, והבטיחה לנו שכך יהיה. הודענו לה בשימחה שרק לאחר אישור זה אנו מוכנים לכנס לחדר הלידה בביה"ח זה. במהלך 30 השעות שאישתי שהתה בחדר הלידה עד שהצליחו להגיע לפתיחה מלאה טיפלו בה אך ורק נשים, רופאה ואחיות. חשוב מאוד להדגיש שבזמן זה התחלפו מספר סבבים של צוותים תורניים במחלקת הלידה ולכולם הודענו שאשתי מוכנה לקבל טיפול באופן חודרני ואינטימי רק ע"י נשים. מכל הצוותים עד הצוות האחרון קיבלנו שיתוף פעולה מלא עם הבנה גדולה. בבביקור רופאים שנערך בחדר הלידה נשאלנו למה אנחנו מוכנים לטיפול רק ע"י רופאות ומה יקרה במידה ויהיה מקרה חירום. תשובתנו המפורשת היתה שזהו אורך חיינו והדבר בגדר טאבו עבורנו ובכל מיקרה שיתפתח אנחנו מסכימים לקבל טיפול ע"י הרופאות שהיו בתורנות בלבד. יתרה מזאת, בכל תחילת סבב חדש של תורנים נכנסה אלינו האחות התורנית מיוזמתה לומר לנו שהצוות מודע לנו ושלא נידאג ונקבל טיפול בהתאם. לצערנו בעת הסבב האחרון בה התרחשה הלידה הרגשנו שעתה הצוות עויין לנו, אף על פי שנאמר לנו באופן מפורש ולא מותנה שבעת הצורך אישתי טטופל ע"י רופאה. לאחר הקדמה ארוכה זו אסיים בכך שלאחר שאישתי הגיעה לפתיחה מלאה ונשארה במצב זה מעל שעתיים בעודה מתפתלת מכאבים, כל זאת כשאף אחות לא ניכנסת לחדרה של אישתי, ממש עשר דקות לפני שהאחיות נכנסו לחדר ניגשתי שוב לאחות האחראית לבקש שנטופל רק ע"י רופאה,שהבטיחה לי שבמידת הצורך רופאה תטפל באישתי ושנתרכז בלידה... כאמור לאחר כעשר דקות-רבע שעה בה האחות ניסתה לילד את אישתי, היא הסתכלה בשעון ואמרה שלפי הפרוטוקול לאחר כ 3 שעות מהפתיחה המלאה יש להפסיק את המאמצים ליילד ויש להתחיל בלידה קיסרית או מכשירנית. כל זה באופן טבעי התרחש כאשר אישתי כמעט ומאבדת את הכרתה מרוב כאבים. חשוב לציין שבעת שאישתי החלה לדמם בלידה וכאשר סיבלה היה קשה מנשוא, אני שלא מורגל במצב זה וזאת הלידה של בנינו הבכור, נכנסתי לפאניקה ממשית והלם אותם טרם חוויתי בעבר. כאשר חזרה המיילדת , היא אמרה לנו ש"אין רופאה...היא הלכה לנו לאיבוד...אנחנו לא מוצאים אותה..."ושמעתה אנחנו חייבים להסכים לרופא-גבר ואין לנו ברירה! אישתי לא יכלה בשלב זה לשתף פעולה וחוץ מלהיתפתל על המיטה לא יכלה להתרכז בדבר. בשלב זה התחלתי להיתווכח עם האחות שאנו לא מוכנים לכך והובטח לאישתי אחרת ומבחינתנו מדובר באונס לכל דבר אך האחות טענה שאין לי ברירה, ואני, שכאמור הייתי בפאניקה שטרם ידעתי בעבר, מכאביה העזים של אישתי הבנתי ש"עבדו עלי" על מנת למשוך אותנו לבחור דווקא ללדת בביה"ח זה ורימו אותנו רק על מנת לשמור על "שקט תעשייתי" במחלקה עד רגע האמת..ולא נותר לי אלא לשתף פעולה ולאשר כניסת גבר לחדר בה הייתה אישתי ערומה ובוכה מכאבים. חשוב לי לציין שלחדר ניכנס רופא תורן צעיר, שניסה לבדוק לפני כן את אישתי, שלדעתי היה התורן האחראי, ושאישתי ואני הודענו לי אישית ובאופן חד משמעי שאנו לא מוכנים שיטפל בנו . כאמור הוא נכנס לחדר והחל מפשק את רגליה של אישתי בעודו בשחצנות ובאופן מזלזל פונה אלי ואומר " שזה לא בית כנסת פה...אנחנו לא דתיים ואתה לא אינטיליגנטי..." בשלב זה אני פשוט קפאתי מההלם והפסקתי לתפקד. חשוב לי לציין שאני זוכר עוד את עצמי פונה לרופא ומבקש שלא יכנסו גברים נוספים לחדר היות והוא ביקש מאח גבר לכנס ולטפל באישתי, אך כמובן שגם בקשתי זו לא קוימה ונאמר לי שאם אפנה שוב אליו הוא יקרא לביטחון שיסלקו אותי... לאחר לידה קיסרית בחדר ניתוח אליו נילקחה אישתי ובו לא נתנו לי להיות נוכח, קיבלתי לידי את בני ועימו נכנסתי עתה לחדר הניתוח בו שכבה אישתי ,כמעט מעולפת מהטראומה, בזמן התפירה. בזמן זה נכנס לחדר לבקשת הרופא אח או סניטר שבמהלך כל התפירה עמד מאחורי גב הרופא שישב על כיסא נמוך, הביט בין רגלי אישתי לעס מסטיק וחייך. כמו כן לאחר סיום התפירה ביצע הרופא באישתי בדיקה רקטלית עם אצבעו, בלי לבקש את רשותנו וכאמור בנוכחות הגבר הנוסף שהביט במתרחש. לאחר סיטואציה זאת יצאנו עם טראומה קשה של אונס. הרופא פישק את רגלי אישתי והחדיר לאיבר מינה את ידיו בניגוד גמור לרצונה המפורש בעודה בשליטה, תוך קבלת הסכמה בכפייה מאיתנו בסיטואציה בה לא יכלנו להסכים אחרת( גם נאנסת משתפת פעולה כאשר האנס מצמיד סכין לצאוורה, וזאת בדיוק הסיטואציה בעבורנו.).כול זאת תוך זילזול מוחלט בכבודה של איתי כאישה וכאדם שאלתנו היא האם אנחנו יכולים להגיש כנגד הרופא תלונה במשטרה על תקיפה\ אונס\אינוס\מעשה מגונה. אנחנו עוסקים בכך רבות וזה רצוננו אך חשוב לנו לדעת האם וכיצד ניתן לבצע זאת.

    • הגשת תלונה בגין אינוס
      עו"ד איתמר סיון | 06/12/2010 15:27

      התשובה שתינתן כאן היא תשובה כללית - ודאי שאתם יכולים להגיש תלונה בגין אינוס. המשטרה תהיה אמורה לחקור את הנושא, ולאחר סיום החקירה להעביר את תיק החקירה אל הפרקליטות. קחו בחשבון שיכול להיות שהמשטרה ו/או הפרקליטות יסברו כי לא מדובר באונס ובהסכמה שהושגה במרמה ויסגרו את התיק - הגם שישנו סיכוי שיוחלט על הגשת כתב אישום. מדובר על תהליך ארוך של חודשים ארוכים עד שיחליטו לכאן או לכאן.