תשובה

  • שביטת הפרקליטים
    מירב | 01/12/2010 16:07

    קראתי בעיתון ,שהפרקליטים עושים שביתה במה דברים אמורים האם יהיו משפטים בבית משפט השלום בכלל? או רק במחוזי? הכוונה בפרקליטים זה אומר קטגוריה ולא סנגוריה? אנה הסבר לי בבקשה.

    • תשובה
      שאול אמרני, עו"ד | 01/12/2010 18:55

      שלום 1. השאלה אינה קשורה למשפט פלילי ומכאן שאינה מתאימה לפורום זה. 2. לגופה של שאלה - הפרקליטות מייצגת את המדינה ולכן מדובר לרוב במשפטים פליליים, א"כ ישנה גם פרקליטות אזרחית המייצגת את המדינה במשפטים אזרחיים. 3. הפרקליטות במשפט פלילי מייצגת את התביעה. 4. היות וישנה שביתה הכוללת את כלל הפרקליטים הרי שהם לא יופיעו בין אם מדובר בבית משפט שלום ובין אם במחוזי ואף בעליון.

      • המשך
        מירב | 01/12/2010 20:44

        שלום ! הסיבה, שלשמה אני שואלת אותך היא ,שלבן זוגי צריך להיות דיון ביום שלישי והחשש שלי שלא ימצו איתו את הדין משום שלא יהיה תובע נוכח. ממה ,שקראתי שיחררו אדם אלים שתקף לחופשי ועוד כמה מחדלים אינני יודעת אם התיקשורת לא מסלפת את העובדות והאם יש סיבה לדאגה?

        • זו אכן אפשרות
          שאול אמרני, עו"ד | 02/12/2010 08:19

          שלום במידה ושביתת הפרקליטים תמשך גם עד מועד הדיון של בעלך, קיימת אפשרות סבירה שהוא ישוחרר. אינני יודע מה בדיוק ההליך המתנהל, אך שחרורו בהעדר נוכחות של תובע, הוא בגדר אפשרי. זולת כאמור אם השביתה תסתיים קודם לכן. במקרה זה התקשורת אינה מסלפת את המציאות וזו אכן כפי שהיא משודרת. פרקליטים אינם מגיעים לבית המשפט ובמקרים רבים לבית המשפט אין ברירה אלא לשחרר את הנאשמים/עצורים.

          • המשך
            מירב | 02/12/2010 18:45

            שלום לך! יכול גם להיות ,שידחו את הדיון ממה ,שקראתי בעיתון היום, שזה יפגע במצב של הסחבת ,שגם ככה קיים.גם זו אפשרות לא? רציתי להתיעץ בך בן זוגי, שהוא חבר ולא בעל מטיל את האשמה עליי של הגשת תלונה ואני לא חזרתי ולא אחזור בי אני יודעת שזהו פורום פלילי ולא פסיכולוגי מה אתה מייעץ לי לעשות ? הוא לבד בארץ כמעט ללא חברים ,שיכולים לסייע הוצעה לו גם חלופת מעצר אצל אחד החברים אם ימצא אחד כזה.

            • אינני מבין את שאלתך
              שאול אמרני, עו"ד | 02/12/2010 19:25

              שלום יש צורך לומר שנית, את לא מהווה חלק מהמשפט הפלילי, זולת היותך עדת תביעה כנראה. אין לך שום השפעה על כתב האישום ואינך יכולה לבטל אותו. במיוחד כאשר ישנה הוראת חוק המתייחסת למצב בו נפגע תקיפה במשפחה מבקש לבטל תלונתו. קשה לי להשיב לך מה יקרה בדיון של החבר. צריך להמתין ולראות. אל תכנעי לשום לחץ ממנו. הן משום שאינך יכולה לעשות מאומה והן משום שיש בכך להשפיע על העתיד במקרה ותמשיכו להיות יחד והאלימות תשוב בשלב זה או אחר. אכן זה פורום פלילי ולא שירות פסיכולוגי או סוציאלי. אך דומני שהשכל הישר אומר שעליך להתייחס אליו כאל חבר לשעבר. לנתק איתו כל קשר. לדעתי, ההתנהגות שלו עד כה, והלחץ שהוא מפעיל עלי עלול לסבך גם אותו בשיבוש הליכי משפט. ואז מצבו יהיה גרוע מכפי שהוא כיום. וכידוע, מצבו כיום אינו מלבב כלל וכלל. תסבירי לו שאינך יכולה לעשות כלום וההליך הפלילי אינו בשליטתך, תזהירי אותו שהוא מסבך את מצבו והוא יואשם גם בשיבוש הליכי משפט ולדעתי עליך להודיע לו שסיימת את מערכת היחסים איתו. אלימות שמתרחשת בתקופת חברות, תגיע רחוק לאחר מיסוד היחסים. ולא בכדי אמרו חז"ל "סוף מעשה במחשבה תחילה". עליך להיות חכמה. אל תכנסי למצב שאדם נבון יודע כיצד לצאת ממנו.

              • המשך
                מירב | 02/12/2010 19:58

                תודה אתה צודק במאה אחוז. את לבטיי אפתור בפורום תמיכה לו אני באמת זקוקה . אני מאמינה ,שאם אנתק את הקשר אני אעשה זאת בשלבים משום ,שכרגע אני נמצאת בדואליות אני מאמינה, שבסוף אמצא את המקום הנכון.בכול אופן אם תהינה לי שאלות בתחום הפלילי אשאל.