תשובה

  • ביטול תלונה
    מירב | 27/11/2010 18:55

    שלום רב ! האם ניתן לבטל תלונה אפילו, שהוגש כבר כתב אישום. אני מניחה שאי אפשר וזה כבר מאוחר האם אני צודקת?

    • תשובה
      שאול אמרני, עו"ד | 28/11/2010 22:05

      שלום יהיה קל יותר להשיב לשאלה אם נדע מה התלונה ונגד מי הוגשה. ככלל, מהרגע בו הוגש כתב אישום הרי שמדובר בהליך שמנהלת המדינה נגד נאשם. המתלונן במקרה זה הוא לכל היותר עד תביעה. אין לו כל השפעה על ההליך הפלילי. ובכל זאת חשוב לדעת מה התלונה, מה נסיבותיה ונגד מי הוגשה. תלונה על אלימות במשפחה לא תמנע חקירה והליך פלילי רק משום שהמתלונן/ת חזר/ה בה. מחשש שחזרה כזו נובעת מלחץ או איום. יחד עם זאת, כאשר החזרה מתלונה היא כנה ואמיתית, לעיתים ניתן למנף זאת כדי לצנן את התלהבות התביעה או להקל בעונשו של הנאשם. כאמור זו אפשרות בנסיבות מסוימות. התביעה כאמור יכולה להתעלם מבקשה כזו של מתלונן/ת, בעיקר כאשר מדובר בתלונה על אלימות בדגש על אלימות בתוך המשפחה, או בנסיבות חמורות כגון פגיעה בחסר ישע וכיו"ב, וכן תלונה על תקיפה מינית וכדו'.

      • ביטול תלונה
        מירב | 28/11/2010 22:21

        התלונה היא תלונה נגד בן זוג על אלימות "תקיפה סתם" כאשר יש הרשעה קודמת בדיעבד אני מרגישה רגשות אשם אך בן זוגי לא למד דבר מן הטעות הקודמת.בגלל הדואליות אני חצויה ,אך לא אבטל את התלונה אני לא מעוניינת להיות אישה מוכה וטובתי צריכה להיות לפני הרחמים שלי והאמפטיה כלפיו.מה דעתך בנידון? חשוב לציין ,שהוא נאשם בתקיפת והעלבת שוטר.כאשר הוא נימצא בתנאי על אותן העבירות שציינתי.

        • תשובה
          שאול אמרני, עו"ד | 28/11/2010 23:59

          שלום כפי ששיערתי. המחוקק התייחס באופן ממוקד לאפשרות בו מתלונן נגד אלימות בתוך המשפחה חוזר בו וקבע בהוראת חוק שחזרת מתלונן בלבד לא תשמש עילה לסגירת החקירה. קל וחומר שחזרת מתלונן במקרה זה לא תהווה עילה לביטול כתב אישום. לגופו של עניין - אם התלונה אמיתית ואין בה מוטיבים של נקמה ושיקולים זרים, הרי שאין כל סיבה לחזור בך, גם אם לא יהיה בכך השפעה על ההליך המשפטי. משום, שיהיה לכך השפעה על המשך אמינותך במשטרה אם חלילה תקלעי למצב דומה של אלימות במשפחה בין אם בהמשך חייך עם בן זוג זה או בן זוג אחר. לחזרה כזו תהיה השפעה ישירה גם על התנהגות בן זוגך שידע שהוא יכול לתקוף, לאיים וכיו"ב ולבסוף בדרך כל שהיא להביא אותך למצב שאינך מגישה תלונה ואם הגשת, אזי תחזרי בך. המסקנה: אל תפעלי לביטול התלונה ולא רק משום שזה לא יעזור מבחינה משפטית, אלא יש לכך השלכות על המשך חייך ויכולתך להתמודד עם אלימות משפחתית או אחרת, בכלל. לקריאה נוספת: בקשה לביטול כתב אישום >>

          • המשך
            מירב | 29/11/2010 14:22

            אני מסכימה איתך לכול מילה .התלונה היא אינה שקרית היא אמיתית ואין ברצוני לנקום ,אני ממש חטפתי ובתוך קשר זה לא מקובל לקבל מכות משום סיבה ,שהיא.אני לא אבטל את התלונה.