זיכוי = חוסר אשמה! אבל...

  • רישום פלילי
    כגד | 24/11/2010 10:02

    במידה ובמשטרה פתחו תיק פלילי ואז זה עובר למשפט עכשיו אם במשפט יוצא נאשם כזכאי האם מוחקים את הרשום הפלילי ? או צריך ללכת למשטרה ולהגיד שיש פסק דין ותמחקו את הרישום איך זה מתנהל הדבר הזה

    • זיכוי = חוסר אשמה! אבל...
      עו"ד יאיר מושיוב | 24/11/2010 11:06

      נסיוני לימד אותי שבמשטרה קצת מפגרים בעדכונים, ולא אחת נתקלתי במצבים בהם אדם שנאשם, הורשע, ריצה מאסר בכלא והשתחרר, עדיין היה רשום במשטרה כחשוד (עוד בטרם מוגש כתב אישום). פירוש הדבר הוא, שלא הייתי שקט עד שהייתי מברר בעצמי ובעיניי שלי שברישום הפלילי שלי נמחקה שורת העבירה ההיא.

      • הבנתי זאת אמרת
        כגד | 24/11/2010 12:55

        זאת אמרת שאם האדם זכאי צריכים למחוק במשטרה את הרישום ואפילו ליתר ביטחון כדי לגשת ולראות שאכן מחקו את זה (עכשיו לפי מה שאני ראיתי היה כתוב התיק נסגר והועבר לפרקליטות ) זה עדין אומר שיש תיק אך אחרי המשפט היה ניתן לבקש שימחקו את התיק הזה במידה והאדם זכאי או לבקש שרק ימחקו את הרישום פלילי זאת הכוונה ? תודה

        • הבנת נכון, אבל עכשיו לא ברור משהו אחר
          עו"ד יאיר מושיוב | 24/11/2010 13:14

          זיכוי= ניהול משפט וקביעת בית המשפט בסוף, שנמצאת זכאי. תיק סגור, לעומת זאת, הוא תוצאה של החלטת המשטרה ו/או הפרקליטות. אם ראית שהתיק נסגר, לא ברור לי מדוע הועבר אח"כ לפרקליטות, אלא אם טעית בסדר והוא נסגר רק לאחר שהוועבר לפרקליטות. אם התכוונת בעצם לכך שהתיק נגדך נסגר ולא זוכית בביהמ"ש, אזי אתה אמור לבקש מחיקת רישום פלילי. יחד עם זאת, תלוי באיזו עילה נסגר התיק. אם לא "מחוסר אשמה", אז אמליץ לך לפנות לעו"ד פלילי אשר יטפל לך בעניין מחיקת הרישום או בשינוי עילת הסגירה. בהצלחה, עו"ד יאיר מושיוב

          • תשובה
            כגד | 24/11/2010 14:25

            סליחה אבל כנראה היה טעות הדבר הזה נמשך כבר הרבה זמן אם עשו חקירה ב07 הוגש כתב אישום ב09 שנתיים אחרי (אני חושב שעשו בכוונה משכו שנתיים עד הגשת פלילי כדי להעלים ראיות (כי היו לי צילומים של איומים וקקלות מצד "הקורבן")(כנראה חשבו שאם הזמן אנשים ישכחו מה היה ולא שמו את זה בתיק למשפט וגם לא שמו בתיק של המשפט שפתחתי נגדו ראשון תיק במשטרה על האיומים והקללות שלו ויש מלא עדויות סותרות שלו אבל למרות זאת עשו פלילי )(אבל לא נכנס לזה ) זה שראיתי שנסגר זה רק אחרי שהוגש הכתב תביעה הפלילי אכן צדקת בזה סיבת הסגירה לא ראיתי רק מה שראיתי שהיה כתוב שהתיק נסגר ועבר לטיפול הפרקליטות המשפט עדין מתנהל עוד לא נגמר לכן במידה ויש זיכוי השאלה מה צריך לעשות האם זה נמחק אוטומטי הרישום או בגלל שהם סגרו את התיק במשטרה אני צריך לבדוק מדוע ולהבין מה הולך פה לא הבנתי אותך כל כך בסוף עכשיו אחרי שיש לך מידע יותר ברור מקווה שתוכל לענות לי תודה רבה על העזרה

            • סדר בבלאגן
              עו"ד יאיר מושיוב | 24/11/2010 14:36

              התיק במשטרה לא נסגר, כי החומר הועבר לפרק' עם המלצה לכתב אישום. הפרק' שקלה ומצאה שיש די חומר להרשעתך. הוגש כתב אישום. המשפט מתנהל כיום. א-ם יהיה זיכוי, אזי יימחק הכל. אם לא - לא תוכל לבקש שינוי רישום פלילי, כי רישום תיק שנגמר בהרשעה יכול להשתנות רק ע"י חנינה מהנשיא. אם אתה מיוצג, עורך דינך ירחיב בעניין. אם לא, פנה דחוף לעו"ד פלילי שייצגך נאמנה ויילחם על חפותך. בהצלחה, עו"ד יאיר מושיוב

              • תודה
                כגד | 24/11/2010 15:35

                תודה הבנתי אותך אז שכתוב שנסגר והועבר לפרקליטות זה לא בידיוק שנסגר אחרי המשפט יסגרו ובמידה וזכאי מוחקים ואפילו חובתם למחוק זאת תודה על ההסבר