תשובה

  • נאנסתי אל ידי חבר של אימי מגיל 12 עד 15
    א.א | 22/11/2010 21:50

    אני היום בת 27 רציתי לדעת אם אני יכולה להגיש תלונה על אונס שקרה שהיתי קטינה

    • תשובה
      שאול אמרני, עו"ד | 23/11/2010 08:50

      שלום 1. ראשית, השתתפותי בכאבך. 2. תלונה ניתן להגיש ועשי זאת מהר. 3. אינני יודע בדיוק מה טיב היחסים בן "החבר" של אימך. האם מדובר ביחסים ההופכים אותם לבני זוג, ואז אולי ניתן לטעון שמדובר בעבירת מין בתוך המשפחה או שאין מדובר בבני זוג ואז מדובר בעבירת מין "רגילה". 4. ככל שהאפשרות השניה מדויקת יותר (וכך נראה לי) אזי טרם חלפה תקופת ההתיישנות על העבירה. ואולם, היות שחלפו למעלה מ- 10 שנים מהעבירה, יש צורך באישור היועמ"ש להגשת כתב אישום. יחד עם זאת, דומני שלא יימצא יועץ משפטי לממשלה שלא יאשר הגשת כתב אישום, אם ימצאו ראיות על פיהם ניתן לבסס הרשעה בפרשה זו. נ.ב. - עליך להזדרז בהגשת התלונה. אך קחי בחשבון במה זה כרוך מבחינתך והצעתי היא קודם להתייעץ עם ארגון סיוע לנפגעות עבירות מין (כגון מרכז נוגה). הם ידריכו אותך ויעניקו לך תמיכה נפשית במהלך החקירה (יתכן ויהיה עימות) ובמהלך המשפט אם וכאשר יהיה. האמיני לי - את תזדקקי לסיוע זה ולכן טוב תעשי אם תפני אליהם תחילה. מכל מקום, בהצלחה

      • אם הם עדין חיים ביחד
        א.א | 23/11/2010 13:55

        1. מה זה אומר לגבי התלונה 2. מה אני יכולה לעשות שאני גרה בחו"ל תודה מראש

        • תשובה
          שאול אמרני, עו"ד | 23/11/2010 16:27

          שלום 1. מגוריך בחו"ל יוצרים בעיה. אם הנושא חשוב לך עליך להגיע לישראל. 2. אינני מאמין שניתן להגיש תלונה בחו"ל, להחקר שם וכיו"ב. לבטח לא לגבי אירוע שהתרחש לפני למעלה מ- 12 שנה כשגם בנסיבות רגילות יש קושי ראייתי. 3. יש שוני לעניין תקופת ההתיישנות בין עבירת מין בתוך המשפחה לבין עבירת מין רגילה בקטינים. לכן חשוב מאוד להגיש תלונה כבר עכשיו. 4. מוטב להגיע כעת לישראל ולהגיש תלונה, תוך בקשה מיוחדת לבצע חקירה מוקדמת בשל הנסיבות על מנת לאפשר לך לשוב למקום מגוריך. אחרת את עלולה להתחרט כל החיים. ההחלטה היא שלך ושלך בלבד.