בדיקת שכרות

  • לקראת משפט
    גד | 26/10/2010 04:01

    ברצוני לברר מה צפוי כעת בתיקים לפני משפט בעקבות פסק הדין של המחוזי בעניין נהיגה בשיכרות ברף פחות מ- 290 האם הם יתבטלו באופן גורף או שצריך להגיש בקשה כלשהי או שבכול זאת יעמדו למשפט.

    • בדיקת שכרות
      עו"ד גיל משה | 27/10/2010 19:24

      גד שלום. בתחילת השנה ניתן פסק דין "עוזרי" על ידי הרכב של שלושה שופטים בבית המשפט לתעבורה בירושליים אשר קבע כי שי להעלות את רף האכיפה במדידות הינשוף ל 400 מקרוגרם לליטר אויר נשוף. על פסק דין זה ערערה הפרקליטות. עוד בפתח הערעור נטען על ידי נציגי הפרקליטות כי הם מסכימים שיש להעלות את רף האכיפה ל 290 מקרוגרם לליטר אויר נשוף. בכל התקופה אשר חלפה מיום הגשת הערעור ועד לפסק הדין שניתן לאחרונה, החלה משטרת ישראל לאכוף שכרות החל מהכמות האמורה. מכשיר הינשוף מציג תוצאות בכפולות של 5. כלומר: נהג שניתפס עם כמות של 285 ומטה נחשב כמי שלא נהג בשכרות ולא הוגש נגדו כתב אישום. בערעור הוחלט לאמץ את הרף אשר הוצע על ידי הפרקליטות וביהמ"ש קבע כי יש להמשיך ולאכוף מ 290 לכן למעשה לא נשתנה דבר מאז הוגש הערעור ועד היום. בברכה עו"ד גיל משה