תשובה

  • השלחות של הגשת תלונה בגין תקיפה, שלא היתה
    אלכס | 25/10/2010 19:26

    אני גרתי עם בחורה תקופה מסויימת ונולדה לנו תינוקת. לאחר כמה חודשים נפרדנו ואותה בחורה התחילה להתנקם בי בכל מיני דרכים, ובין היתר הגישה נגדי תלונה במשטרה בגין תקיפה. באותו יום קיבלתי זימון טלפוני לחקירה. בחקירה חוקר שעל אותי שאלות לפי האשמות שהיו בתלונה. הרשימה היתה ארוכה. האשימו אותי באיומים מילוליים לקחת ילדה מאימא, בסתירת לחי לפני שנה, בזה שתפסתי אותה ביד ונשארו לה סימנים כחולים... כמובן שלא היו דברים מעולם ואין לה הוכחות. כמו כן, החתימו אותי על טופס איסור להיתקרב עלה ל-15 יום. לאחר חקירה שיחררו אותי הביתה וכעבור חודש, לפי משהיבנתי, העבירו את התיק למחלקת תביעות. אין לי עבר פלילי ואני בן אדם נורמטיבי לחלותין. שעלתי: איזה השלחות יכולות להיות על חיי? האים הכי נורא מאחורי? אודה על תשובה עניינית.

    • תשובה
      שאול אמרני, עו"ד | 26/10/2010 14:05

      שלום החמור מבחינתך שהוא שיוגש נגדך כתב אישום ויותר מכך הוא שגם תורשע במשפט. המצב הנוכחי שלך הוא בסך הכל שלב ביניים בו בוחנים את התלונה, את הראיות ומגבשים החלטה מה לעשות: האם להגיש כתב אישום או לסגור את התיק מאחת הסיבות הקבועות בחוק. סגירה מחוסר אשמה היא הטובה ביותר בשבילך. כתב אישום הוא חמור והרשעה בעקבות משפט הוא החמור ביותר. לגבי העונש אינני יכול לומר כרגע מה יהיה אם חלילה תורשע.

      • מה הסיכוי לכתב אישום
        אלכס | 26/10/2010 16:32

        שמואל, תודה על תשובתך. האם יש סיכוי סביר להגשת כתב אישום בנסיבות שתיארתי? תאורטי אני מבין שכן, אבל פרקטי מתוך ניסיונך בתיקים מסוג זה בתהליך פרידה עם בן זוג מתוך נקמה ובלי הוכחות?

        • תשובה
          שאול אמרני, עו"ד | 26/10/2010 17:44

          שלום אני מבין את מצבך, אך דומני שאינך קורא נכון את התמונה המשפטית. לא די בכך שאתה טוען שאין הוכחות ומדובר בנקמה. התובע אינו יודע וכל אשר מונח בידיו זו התלונה והתגובה שלך. במצב דברים זה הוא יידרש לקבל החלטה. ואינני יודע מה זו תהיה. תלוי מי שיכנע אותו יותר ומה מידת הסיכון שהוא מוכן לקחת להחליט לסגור תיק על אלמ"ב על בסיס טענה של גבר אלים פוטנציאלית שטוען שמדובר בנקמה. עליך לראות את התמונה מנקודת מבטו של אדם נטראלי שאמור לקבל החלטה משפטית. זה לא פשוט. ולכן הסיכוים קשים להערכה מבלי לראות את חומר הראיות בתיק זה.

          • אני צריך עו"ד?
            אלכס | 27/10/2010 09:45

            האם כבר בשלב זה אני צריך לחפס עורך דין? תוך כמה זמן אני צריך להגיש כתב הגנה מיום הגשת כתב אישום? ואם אני מרגיש את עצמי חף מפשע, אני יכול לבוא למשפט בלי עו"ד ובלי כתב הגנה? (סליחה על שאלה מתומתמת - אני חדש בתחום).

            • תשובה
              שאול אמרני, עו"ד | 27/10/2010 15:44

              שלום 1. אני מניח שלא בשלב זה שכן לעורך הדין אין מה לעשות בשלב זה. 2. אם הכוון יהיה כתב אישום תקבל הודעה לפי סעיף 60 א לחסד"פ שמהותו היא שימוע בכתב. כלומר - יאפשרו לך לנסות לשכנע את התביעה לא להגיש כתב אישום. לעיתים זה מצליח, לרוב - לא. 3. בהליך פלילי לא מגישים כתב הגנה אלא בשלב ההקראה אתה אומר לבית המשפט האם אתה מודה או לא מודה בעובדות כתב האישום. 4. לא די בתחושת חפות על מנת להצליח בבית המשפט ולבטח לא בהליך פלילי בו הסכנה היא אובדן החירות. אם וכאשר תגיע לשלב של משפט ואפילו עוד קודם לכן לשלב של השימוע עליך לקחת עורך דין שמתמחה בפלילים. אני די מסופק (כלומר אני די בטוח) אם אתה מסוגל לנהל הליך פלילי, ולו בהסתמך על שאלתך מתי מגישים כתב הגנה.

              • תראה מה קרה לאדם כמוך...
                קורין | 27/10/2010 19:07

                http://netanya.israelnow.co.il/a16084-בלעדי-המשטרה-מיהרה-לתפור-את-התיק-הפרקליטות-ביטלה-את-כתב-האישום מקרה דומה יחסית, הוגש כתב אישום והאדם ניהל למעלה משלוש שנים משפט ולבסוף הוא בוטל, אבל זה מה קורה כשהייצוג או ההתנהלות לוקה בחסר וזאת בלשון המעטה...

              • מה קורה והתיק נסגר מחוסר הוכחות \עיניין לציבור ?
                גידי | 28/10/2010 01:11

                זה נחמד כשאתה אומר משפט זה חמור.אבל,שעה שסגרו תיק מחוסר עיניין לציבור \חוסר ראיות מה עושים ?איך נפתרים מזה ?זה רודף וזה משמיד אותך בכל מקום ,בגלל שהדבר אינו אלא אומר כי יש לך מב"ד.מה עושים כדי לצאת מכך?מה עושים כשלא היתה מתלוננת ,מכוח החקירה אין ולא נולדו ראיות הקושרות לאירוע כלשהו לא במישרין ולא בעקיפין.מבחינת החוק הפלילי והתקדימים אין ולא התרחשה כאן עבירת אלימות .מה עושים כשהתחנה בה הארוע נפתח מושכת רגליים ואינה ממהרת ליתן תשובה ?מה עושים ,מה האלטרנטיבה ?

              • רק בשלב שימוע לפנות לעו"ד? שינוי סעיף אישום.
                אלכס | 29/10/2010 09:50

                תודה רבה על התשובות! כפי שהבנתי אצתרך לפנות לעו"ד רק בשלב ויוחלט להגיש כתב אישום וכאשר אקבל הודעה לפי סעיף 60א? האם עו"ד יוכל בשמי לחבר מכתב - שימוע? באזה שלב אני יוכל לראות חומר התיק כדי לגשת לעו"ד? דרך הגב, לאחר בדיקתי במשטרה, התברר כתיק הועבר למחלקת תביעות עם שם "איומים", ולא "תקיפה" כפי שנאמר לי בחקירה. איך זה קורה? אולי הישתכנעו שבאמת לא היתה תקיפה? שוב תודה על העזרה!

                • עדיף שלא לחבר מכתב אלא להגיע לשימוע בעל פה
                  קורין | 30/10/2010 15:35

                  כמו כן ניתן לקבל את עיקר חומר הראיות שנאסף לפני שמגיעים לשימוע - ככה העו"ד שתבחר יוכל להתכונן על בסיס חמור הראיות שנאסף בנוסף לגרסתך. בהצלחה

                  • באיזה שלב אני יכול לקבל חומר ראיות ממחלקת תביות?
                    אלכס | 30/10/2010 20:24

                    לפני או אחרי קבלת הודעה על אפשרות שימוע לפי סעיף 60א? האם פניה לתביות עם בקשה לקבלת חומר התיק לא תיפורש כניסיון להפעיל לחץ ולא תגרום נזק?