חופשות כתנאי הכרחי כמעט לשליש

  • שאלה דחופה
    ג | 18/10/2010 11:19

    בעלי נמצא בכלא נשפט ל 32 חודשים על עבירת מרמה והונאה....כל השהות בכלא הוא מתפקד כראויי ללא דוחות משמעת אסיר למופת ובאגף הכי מתקדם.לצערי הרב המערכת נכנסה איתו למין מלחמה שברור לנו שאנחנו המפסידים בה....הם לא רוצים לתת לו חופשות ומין הסתם מי שלא מקבל חופשות לא ייקבל שליש...חשוב לציין שזו היא עברתו הראשונה ומאסרו הראשון... עשינו עתירה לבג"ץ ושם כמובן דחו אותנו ....הטענבה של השב"ס הייתה שייש לו "מסוכנות"" {ממש לא!!} והם דורשים טיפול {שיחות פרטניות,"יציאה למסע"} בית המשפט קיבל את טענתם ואמר לספק לו את הטיפול...לאחר מכן פנינו לבית משפט העליון בבית משפט העליון התביעה ספרה שקרים שאין לי מושג איך עוד מאמינים להם.....הם טענו שבעלי קיבל טיפול{שקר וכזב!!} והוא צריך עוד טיפולים....פנינו לביהמש" וספרנו את כל הסיפור האמיתי ...ולשווא...ביהמש החליט שעד ה 10/11/30 יגישו לו כמה שיחות היו ומה תוכננן....הבעיה העקרית היא שבעלי עולה לוועדת שליש בתחילת חודש נובמבר ב"ה ובלי חופשות אין הרבה מה לדבר......הרי זה היה ברור להם...הםם רוצים לאכול לו את השליש.....למה לכל השרים שגנבו מכספי הציבור יש חופשות???? לבועז יונה שרימה אנשים במיליונים יש חופשות??? אני שואאלת מה עליי לעשות....ברור לי שהמלחמה הזו מול המערכת מתייתרת ..אין לי כח מולם~!!!!!!@

    • חופשות כתנאי הכרחי כמעט לשליש
      עו"ד שי וולשטיין | 18/10/2010 21:37

      הבעיה שאת מתארת מוכרת היטב. אכן, המאבק בשב"ס הוא לעיתים סיזיפי, מתסכל ומדכא, ואולם על פניו נראה שפעלתם נכון ועשיתם כל מה שניתן לרבות עתירת אסיר וערעור לבימ"ש העליון (רע"ב) על ההחלטה, ובכל זאת, תמוה בעיני חיובו של בעלך כעבריין מרמה לשיחות פרטניות, כמו גם לא ברור מדוע המתנתם כל כך ומדוע התהליך הזה שיכול היה להגמר מזמן טרם הסתיים כאשר הזמן דוחק. בנסיבות שנוצרו, סבורני כי עדיף לכם לסיים הטיפול, לדחות הדיון בשליש במספר חודשים, להגיש עתירה נוספת, לצאת לחופשה, ואז לעלות לוועדה כאשר אתם אחרי חופשה או שתיים לפחות, בכך תגדילו את הסיכויים לשחרור מוקדם, אמנם לא הרשיון המלא, אבל כל חודש ברשיון עדיף על שחרור לאחר ריצוי עונש מלא.