תשובה

  • מה ההבדל.....
    אביב | 18/10/2010 05:15

    מה ההבדל בין הרשאה פלילית לרישום פלילי? משום שהיה לי תיק והוא נסגר אך נשאר לי רישום פלילי....האם יש הבדל בין שני הדברים או שפשוט זה אותו הדבר ויש לזה עוד שם....תודה

    • תשובה
      שאול אמרני, עו"ד | 18/10/2010 08:27

      שלום 1. יש להניח שכוונתך הייתה להרשעה פלילית ולא הרשאה (מתן היתר). 2. הרשעה פלילית הינה מצב משפטי בו אדם מועמד לדין ומורשע בגין עבירה/ות שיוחסה/ו לו בכתב האישום. 3. אדם שהורשע בפלילים צובר רישום פלילי. זאת בשונה מרישום משטרתי שהוא תולדה של חקירה משטרתית שנסגרה בשל חוסר ראיות או חוסר עניין לציבור לעומת סגירת התיק מחוסר אשמה, שאז לא מתלווה אליה רישום משטרתי.

    • הרשעה פלילית = רישום פלילי
      עו"ד שי וולשטיין | 18/10/2010 21:43

      אדם שמורשע בדין, קרי, על ידי בית המשפט, "יזכה" בנוסף לכל עונש לרישום פלילי בגליון הרישום הפלילי. בעניינך, כמי שלא ראה בית משפט, ובסך הכל נחקרת על אירוע כלשהו בעברך, והמשטרה החליטה לסגור אותו, קרוב לוודאי שהתיק שלך נסגר באחת מהעילות הקיימות בחוק, אני מניח שהתיק נסגר או בשל חוסר ראיות או בשל היעדר עניין לציבור. אם לא הייתה אשמה, התיק היה נסגר מחוסר אשמה ואז לא היה מתלווה אליו כל ר"פ, אולם במצב שלך שונה, אך זה לא אומר שלא ניתן לתקנו. אם הנך סבור שנעשה לך עוול, סניגור פלילי יידע לפנות ליחידה החוקרת לשם בחינה נוספת של עילת הסגירה. באופן כללי, ולשאלתך, הרשעה זה בפסק דין, והרישום הוא בגליון רישום, המשמעות זהה בשניהם, יש לך עבר פלילי. לקריאה נוספת: רישום פלילי משטרה >>