טביעות אצבע

  • טביעות אצבע וצילומים
    סנופקין | 08/10/2010 02:59

    שלום רב.לא מזמן הגיעו אליי הבייתה שוטרים על חיפוש סמים וגם הגעתי לחקירה.אני שומר חוק ולא נגעתי בחיים ולא נמצאו שום ראיות לכך. גם פעם ראשונה שלי בחקירה. לא הועכבתי,לא הייתי עצור ואין שום ראיות לביצוע הפשע.הם אמרו לי לחזור יום למחרת לטביעות אצבע וצילומים.חברים שלי אמרו לי לא ללכת כי אין להם שום סיבה לקחת ממני. האם אני חייב להביא להם?אני לא קטין דרך אגב.ועוד שאלה,האם אני אוכל לקבל תעודת יושר למרות שנחקרתי? אני בלחץ שנפתח עליי איזה תיק בלי שאני אדע או משהו כזה שיפגע לי בעתיד או שאני אמחק מהרישומים שלהם מחוסר ראיות? ועוד שאלה קטנה. החוקרת איימה שהיא פותחת לי תיק כי לא הבאתי שתן. האם היא יכולה לעשות אתזה? אני יודע שהיא סתם מנסה להפחיד כי הזכות שלי לא להביא שתן. אבל עדיין אני בלחץ שפתחו לי איזה רישום פלילי בלי שאני אדע.

    • טביעות אצבע
      עו"ד גיל משה | 09/10/2010 09:25

      ראשית חשוב שתבין שלא סתם הגיעו אליך הבייתה לבצע חיפוש. ככל הנראה קיים בידי המשטרה מידע כלשהו שקושר אותך לשימוש או החזקה של סמים. אם אין בידי המשטרה ראיה סבירה (מעבר למידע מודיעיני) אין שום צידוק לכל העניין של טביעות האצבע. כמו כן עניין הדרישה לעבור בדיקת שתן גם הוא אינו תקין. ככלל ניתן לדרוש מנהג רכב בדיקת שתן בדיקת נשיפה או בדיקת דם. גם מחיילים מתיר חוק השיפוט הצבאי לדרוש בדיקת שתן לגילוי סמים. אין אפשרות לדרוש בדיקת שתן סתם כך מאזרח אשר יושב בביתו. לעניין הרישום: לאחר שהתיק יסגר (וסביר שהוא יסגר על פי התיאור שאתה מוסר). אתה תקבל הודעה בה תירשם עילת הסגירה. אם מדובר בעילה שאיננה "העדר אשמה" עליך לערור תוך 30 יום מיום קבלת ההודעה ולדרוש להמיר את עילת הסגירה. תיק שנסגר מהעדר אשמה לא נותר ברישום המשטרתי. בכבוד רב עו"ד גיל משה