בג"צ על החלטת לסגירת תיק

  • פרקליטות המדינה החליטה לסגור תיק מחוסר ראיות
    אביהוא | 07/10/2010 17:10

    ואני חושב כי המשטרה בכלל לא חקרה לעיניין לגופו. יש לדעתי מחדל בעבודת הפרקליטות שלא החליטה להחזיר ענייין לבדיקה בעבירה של סחיטה ואיומים שהעונש עליה 7 שנים. אני צריך עכשיו להגיש בג"ץ על החלטת הפרקליטות. אני צריך אם יש לכת דוגמת כתב טענות של בגץ על החלטת פרקליטות מדינה או יועץ משפטי לממשלה מסיבה של חוסר ראיות או כל סיבה אחרת. אני יכתוב כי יש ראיות לעבירות שונות ואשר המשטרה לא חקרה אותם. אמרו לי כי זה עולה אגרה 1666 ש"ח , והאם יש כן צורך לשלם דמי עירבון? תודה רבה מראש. האימייל שלי הוא ********************** תודה רבה מראש על כל עזרה. אגב תוך כמה זמן צריך להגיש בג"ץ מיום קבלת ההחלטה והאם חג הסוכות לא נחשב במיניין הימים. תודה רבה מראש.

    • בג"צ על החלטת לסגירת תיק
      shai wolatein | 08/10/2010 20:45

      הדברים שכתבת אינם נהירים דיים. מאחר ואתה מתעתד לעתור לבג"צ על החלטת פרקליטות אני מציע שתתחיל להתנסח בבהירות. לפני שאתה משלם אגרה וומתחיל הליך שסופו די ברור (הפסד) ואף תינזק בהוצאות, לך תתייעץ עם עורך דין פלילי. תפרוס בפניו את העובדות, תן לאדם מקצועי לכוון אותך. עצם בקשתך לדוגמא לעתירה מגוכחת. הדבר משול למנתח לב מעולה שחושב שהוא יכול לבנות בית, ויבקש, לאור האינטיליגנציה הטבעית שלו תכניות לדוגמא מאדריכל. אל תעשה מעצמך צחוק.

      • מחפש עו"ד פלילי מהצפון אשר יוכול לעזור לי להגישה
        אביהוא | 10/10/2010 07:40

        עתירה לבג"ץ, מדוע לא להעמיד את החשוד לדין בגלל חוסר ראיות למרות שיש ראיות. נא לשלוח אי מייל ל- avihar01@walla.com יש לציין כי אני עורך את העתירה ומבקש שעו"ד ישמע אותי יבדוק את העתירה , וימליץ לי איזה תוספות, שינויים, תקיונים לבצע. יש לי ידע משפטי פחות או יותר, כך שאני מצוי קצת בעיניינים. עדיף להשאיר טלפון ליצירת קשר. תודה רבה מראש.

        • הנה שי בשבילך- גם עו"ד יכול להכשל ולדעתי
          אביהוא | 10/10/2010 08:28

          הרבה עורכי דין נכשלו- אז למה אתה חושב שאני צריך להיות שונה מהם-- אז מה אם אכשל. יש לי טענות חזקות להגנת הציבור ..ויש לדעתי סיכוי כי הבגץ שאגיש יצליח. ראה בגץ שנכשל בקישור: http://elyon2.court.gov.il/files/05/650/106/V09/05106650.V09.htm לך תלמד משפטים חזק ואז תגיד לי מה הסיכויים שלי. מתבקשים עורכי דין טובים, ***צונזר, אין להשאיר פרטי התקשרות בפורום*****

    • שים לב ...
      שאול אמרני, עו"ד | 10/10/2010 09:48

      שלום 1. תחושתך ברורה ואולי אף מובנת. 2. הסיכון שאתה לוקח אינו רק באובדן האגרה אלא בהוצאות ושכ"ט עורך הדין של המשיבה (במקרה זה המדינה). בג"צ עלול לפסוק שכ"ט גבוה. אם כי זה לא קורה תמיד, והשאלה היא האם אתה יכול לקחת סיכון של שכ"ט באלפי שקלים ואולי גם מעבר לכך. 3. אך חשוב יותר מכך. מדובר בהליך מנהלי. בית המשפט העליון בשבתו כבית משפט גבוה לצדק, אינו בוחן אם ההחלטה שהתקבלה נכונה או צודקת, אלא האם היא סבירה גם אם היא אינה נכונה ו/או צודקת. 4. ולכן, הסבירות להתערבות בהחלטת הפרקליטות היא נמוכה ביותר. משום שהכלל השגור בפי שופטי בג"צ הוא שאין בית המשפט משים דעתו במקום דעת הרשות המנהלית. ובמילים אחרות - בית המשפט אינו מחליט במקום הפרקליטים שממונים על החקירות ועל ההחלטה. זו הדילמה שאתה צריך לקחת בחשבון. סיכוי נמוך ביותר להצליח וסיכון גבוה מאוד לספוג הוצאות ושכ"ט בהיקף של אלפי שקלים. מכל מקום, בהצלחה! נ.ב. - אישית, אני ממליץ לך לא לעתור לבג"צ.

      • לעו"ד שאול, אם יש כאן עניין והגנה לציבור
        יוסי | 10/10/2010 11:11

        אז לפי פסיקה יש נטייה של בג"ץ להתערב. גם ההוצאות במקרה של קורבן עבירה, אשר ביצע בו עובד ציבור , אז בדרך כלל לא מענישים את קורבן העבירה בסכומי הוצאות עורכי דין של המדינה, אלא אם כן העתירה היא קנטרנית. לי יש עניין עם עובד ציבור שפגע בי, הפרקליטות המחוזית סגרה את התיק מחוסר ראיות וכך עשתה גם פרקליטות המדינה. עכשיו שמעתי צריך להגיש בג"ץ. אז האם מגישים בג"ץ שהמשיב הוא פרקליטות המדינה וגם היועץ המשפטי לממשלה? או רק נגד פרקליטות המדינה. שנית כל האם מצרפים גם את החשוד כמשיב--אם כך החשוד יידע על החומר הפלילי שנאסף נגדון והוא יכול לשבש את מהלכי המשפט לאחר מכן, אם בג"ץ יאשר להגיש כתב אישום. זה דבר קצת מבלבל--והשאלה האם ניתן להגיש בג"צ רק נגד פרקליטות המדינה בלבד- ללא היועץ המשפטי לממשלה כמשיב או גם החשוד כמשיב?? אשמח לקבל תשובה.

        • התייחסות
          שאול אמרני, עו"ד | 10/10/2010 21:33

          שלום שים לב, מדבריך עולה שאתה מנסה לשכנע את עצמך, ואתה בוחר לא להקשיב לנאמר לך. כתבתי מה הסיכון שאתה לוקח על עצמך. אולי העתירה תידחה בלי צו להוצאות אך סביר להניח שבמידה והעתירה תידחה יהיה צו להוצאות. אינני יודע את התשובה. אתה צריך לצאת מנקודת הנחה שיהיה צו להוצאות ואולי אפילו סכום לא מבוטל. מה שאתה כותב על נטייה של בג"צ במקרה של קורבן עבירה הוא יפה מאוד. השאלה היא האם אתה מוכן להסתכן בכך שאתה טועה ובמקרה זה יוחלט אחרת? האם אתה יכול להרשות לעצמך לספוג הוצאות ושכ"ט כה גבוה אם יוטל? שים לב לנקודה נוספת וחשובה לא פחות מקודמתה - שתי ערכאות מקצועיות החליטו שאין די בראיות. אתה מצפה שבג"צ יחליט שיש ראיות בניגוד לדעת שתי ערכאות שהסמכות נתונה להן? אני די מסופק. בג,צ לא יבחן את תיק הראיות על מנת לבדוק האם די בראיות על מנת לאפשר הרשעה בפלילים. המבחן שלו, כפי שאמרתי בתשובתי הקודמת, הוא מבחן המשפט המנהלי - בחינת סבירות ההחלטה תוך נקודת מוצא שבית המשפט אינו שם את שיקול דעתו תחת שיקול דעת הרשות המנהלית. זה כל מה שאני יכול לייעץ לך. כמובן שההחלטה היא שלך וגם הסיכון הוא שלך, ושלך בלבד. מכל מקום בהצלחה. המלצתי הקודמת לא השתנתה. בעיקר לא כאשר הוספת כי החלטת הסגירה מחוסר ראיות התקבלה בשתי ערכאות בכירות. השאלה מי המשיב היא חסרת חשיבות. בג"צ, ככל שהוא לא ידחה את העתירה על הסף, יחליט מי צריך להשיב לה. אין לי ספק שככל שתדרש תגובה אזי גם החשוד יתבקש להשיב, משום שזו זכותו. אין כל משמעות לחשש שלך שהעתירה תאפשר לחשוד להיחשף לחומר הראיות שברשותך, משום שבכל מקרה הוא יחשף להם טרם ההליך הפלילי, שכן אם וכאשר עתירתך תצליח ויוחלט להגיש כתב אישום, הרי שמרגע זה הוא זכאי לעיין בכל חומר הראיות. לסיכום - שאלת החשש לשיבוש הליכים הוא החלק היותר קל במסע שלך אל הצדק (מבחינתך). הקושי שלך הוא כאמור לשכנע את בג"צ להחליט ששתי ערכאות מקצועיות שמוסמכות על פי דין טעו ורק השופטים חכמים יותר ומבינים יותר בניתוח חומר ראיות. צר לי, אך אינני שותף לאופטימיות שלך.

          • לעו"ד שאול אמרני, אם אני מתלונן על סחיטה ואיומים
            יוסי | 11/10/2010 14:21

            שהעונש שלה 7 שנים ובנסיבות מחמירות העונש הוא 9 שנים והמשטרה לא חוקרת את העיניין הזה, למרות שבחוק כתוב שאם הוגשה תלונה אז המשטרה חייבת לחקור בתלונה עצמה. אז המשטרה חוקרת את החשוד לא על סחיטה ואיומים כי אם על דבר שהוא חטא או עוון, (מתוך סיבה לא ברורה) , אז המשטרה והפרקליטות המחוזית ופרקליטות המדינה לא הורו למשטרה לחקור על התלונה של סחיטה ואיומים, ומשכך יש כאן התרשלות בנסיבות מחמירות של כל המעורבים בחקירת החשוד. האם זו לא סיבה טובה להחזיר את התיק להשלמת החקירה ע"י המשטרה? או שבעתירה לבג"ץ אני אבקש מבית המשפט העליון שישיב לתלונה שלי כפי שהגשתי למשטרה האם החשוד ביצע עבירה של סחיטה ואיומים. אני מקווה שבית המשםט העליון יחייב את החשוד להגיב לתלונה שלי במשטרה מה שהמשטרה לא בקשה מהחשוד לעשות כך. עכשיו איך נראה לך מצב הראיות שהמשטרה בכלל לא חקרה בפשע החמור?? תודה רבה מראש.

            • אין לי מה להוסיף על מה שכבר נאמר
              שאול אמרני, עו"ד | 11/10/2010 14:24

              עשה כהבנתך.