מועדים להחלטות בית משפט

  • רואים את הסוף...
    תמר | 06/10/2010 11:36

    אני היא המתלוננת בתיק אלימות במשפחה שמתנהל בפני הרכב בבית משפט מחוזי. לאחר שש שנים מורטות עצבים ודחיות אין סופיות הן מצד הפרקליטות והן מצד ההגנה .בעוד שבוע יתקיים דיון שבו פרשת ההגנה עומדת להסתיים ויהיו , באותו הדיון, גם סיכומים. שאלתי היא האם יש פרק זמן מינימאלי שבו בית המשפט מחוייב לו , לקביעת מועד להכרעת הדיון? או שמא גם זה עלול להימשך חודשים ארוכים? ואם יורשע , מהו פרק הזמן בין הכרעת הדיןף לטיעונים לעונש, לגזר הדין? האם יש לוח זמנים קשוח? או שמא... תלוי ביכולתו של הסניגור להתל בבית המשפט? תודה ויום נעים תמר

    • מועדים להחלטות בית משפט
      עו"ד איתמר סיון | 07/10/2010 08:05

      עפ"י החוק על בית המשפט לתת הכרעת דין תוך 30 יום ממועד הסיכומים. בפועל, זה לא תמיד קורה. ככל שהתיק מסובך יותר עובדתית ו/או משפטית - לוקח יותר זמן. כאשר יסתיימו הסיכומים תדעי אם צפוי זמן רב של המתנה או לא לפי החלטת בית המשפט. אפשרות אחת היא שייקבע מועד להכרעת הדין, והאפשרות השנייה היא שמועד להכרעת הדין יודע בהמשך, ומזכירות בית המשפט תזמן את הצדדים. קחי בחשבון שגם מקום בו נקבע מועד למתן הכרעת דין, ישנם מקרים שהכרעת הדין תידחה שוב, מטעמי בית המשפט. היי בקשר עם הפרקליטות בהמשך. אם הנאשם יורשע, טיעונים לעונש יידחו בדרך כלל - ודאי שמדובר בתיק מחוזי. במקרה המתואר, להבנתי הנאשם משוחרר (אחרת לא היה משפט שש שנים). אם בית המשפט יורה על קבלת תסקיר שירות מבחן, זה יאריך את מועד ההמתנה מההרשעה ועד לטיעונים לעונש. ישנה גם המתנה בדרך כלל בין טיעונים לעונש למתן גזר הדין בבית משפט מחוזי.