רישום פלילי

  • קבלה ללשכת עו"ד עם רישום פלילי
    רואי | 03/10/2010 09:53

    שלום, במידה וקיים רישום פלילי משנת 2007 (על אחזקת 8 גרם חשיש) האם דבר זה יכול למנוע את הקבלה ללשכת עו"ד ?

    • רישום פלילי
      אילנה קנטור, עו"ד | 04/10/2010 11:49

      רואי שלום רב, אתה מציין בפנייתך כי יש לך רישום פלילי בעבירה של החזקת סם מסוג חשיש. לא ברור האם מדובר בתיק שהסתיים בהרשעה או באי הרשעה או שמא מדובר בתיק חקירה משטרתי שנסגר. עם קבלת מידע זה, ניתן יהיה לענות על שאלתך באופן המדוייק ביותר. בכבוד רב, אילנה קנטור, עו"ד

      • קבלה ללשכת עו"ד
        רואי | 04/10/2010 22:16

        שלום רב, הרישום לא הגיע לכתב אישום ונסגר מחוסר עניין לציבור. אני אמור להתחיל התמחות בעוד שנה וחצי. האם זה יכול להשפיע על קבלתי ללשכה? כיצד עליי לנהוג? תודה.

        • קבלה ללשכת עוה"ד
          אילנה קנטור, עו"ד | 05/10/2010 12:58

          רואי שלום רב, סעיף 44 לחוק לשכת עוה"ד קובע כי הלשכה יכולה שלא לקבל מועמד כחבר לשכה, אפילו נמצא הוא כשיר, בין השאר, אם המועמד "הורשע בעבירה פלילית שיש בה, בנסיבות הענין, משום קלון, והלשכה סבורה שלאור הרשעה זו אין הוא ראוי לשמש עורך דין." במקרה שלך, מאחר ולא הורשעת בעבירה ואין לך, לפחות כך אני מסיקה, הרשעות אחרות, אזי, על פניו, לאותו תיק סגור בעניינך לא תהיה השפעה על קבלתך או אי קבלתך ללשכת עוה"ד. עם זאת, יש לציין כי מעסיקים רבים מבקשים ממועמדים לעבודה להציג בפניהם תדפיס מרשם פלילי מלא (דבר שהינו בניגוד לחוק, אך האכיפה בעניין זה כלפי המעסיקים אינה קיימת כלל), ואז יכולה להיחשף אותה עבירה. בנוסף, בכל פעם שעוצר אותך שוטר, יש לו גישה למרשמך הפלילי, הכולל תיק סגור זה, מה שיכול להוביל לסיטואציות לא נעימות של חיפוש וכדומה. ניתן להתמודד עם עניין זה באמצעות הגשת בקשה לביטולו של רישום תיק זה - מה שיביא למחיקתו לחלוטין מהמרשם הפלילי (ללא זכר). בכבוד רב, אילנה קנטור, עו"ד

          • שאלה נוספת לגבי ר"פ וקבלה ללשכת עו"ד
            עוד עו"ד | 11/10/2010 11:48

            האם עבירת היעברות מן השירות שהורשעתי בה בבי"ד צבאי, היא עבירה שיש עמה קלון ולפיכך תמנע קבלה ללשכת עו"ד?