תשובה

  • שכנים מתגרים
    אמיר כהן | 30/09/2010 22:38

    שלום רב. לפני כמספר ימים עברתי ליד השכנים שלי.לשכנים שלי ולי יש סכסוך מתמשך. כאשר עברתי בכביש ליד ביתם,4 מאנשי הבית צעקו לעברי ואמרו בקול רם הנה אמיר הנה אמיר וכולם נעמדו והתקהלו לידי. האמנם לא נפגעתי בגופי אבל זה מאוד הרגיז אותי,וכמובן שהייתי מאוד נבוך מכיוון שהתאספו סקרנים על מנת לראות על מה הצעקות. ברצוני לדעת האם השכנים שלי עברו על חוק כלשהו שאינני מודע לו? והאם ניתן להגיש תלונה במשטרה כנגד השכנים{או שהמשטרה אפילו לא תתייחס"} על המעשים שעשו לי? האם אין במעשיהם שום עבירה? נ.ב. הרגשתי מותקף ולא ידעתי מה הם רוצים או עלולים לעשות לי וכמעט שהגבתי באלימות מכיוון שפחדתי שהם עלולים לפגוע בי. בתודה מראש אמיר כהן

    • תשובה
      שאול אמרני, עו"ד | 01/10/2010 07:43

      שלום; על פי תאור נסיבות האירוע, לא נראה על פניו שיש כאן עבירה כל שהיא. קריאה בשמו של אדם, אינה בבחינת עבירה. מה גם שאף אילו נפתחה חקירה הם הרי יכולים לטעון שהם צחקו איתך ולא עליך. המשטרה לא תחקור אירוע זה שאין בו ולא כלום. מוטב שתסדיר את יחסיך עם שכניך או שחליף מקום מגורים. על פי הסיפא שבשאלתך, אני צופה פוטנציאל להסתבכות, גם אם לא בכוונה אז בשל תחושת אובדן שליטה. עליך למצוא פתרון לפוטנציאל בעייתי/הרסני זה. אולי זה בדיוק מה שהשכנים מנסים להשיג אצלך. התגרות שטותית כמו זו המתוארת בשאלה, כדי לגרור אותך לתגובה אלימה שתיהיה בעלת משמעות פלילית (תקיפה ו/או איום וכיו"ב). מוטב שלא תגרר לפרובוקציה על מנת שלא תמצא עצמך הופך מנתקף לתוקף מעד פוטנציאלי לנאשם. ועל כך נאמר במקורות "סוף מעשה, במחשבה תחילה". שבת שלום

      • תודה רבה רבה.....
        אמיר כהן | 01/10/2010 16:43

        פקחת לי את העיניים על דברים שאפילו לא חשבתי עליהם