גידול סם מסוכן

  • גידול סם מסוכן
    עומרי | 30/09/2010 05:01

    שלום לכם , עצרו אותי בחשד שגידלתי עציץ קנאביס במקום ציבורי משקלו היה 16 גרם , נעצרתי ל20 יום ואז שוחררתי למעצר בית מלא עם איזוק אלקטרוני , כרגע אני במעצר בית 23 יום ושירות המבחן עוד לא הגיע למרות שבית המשפט קבע מספר פעמים לקבלת תסקיר , האם אני יוכל לבקש הקלות במעצר בית ? לצאת לעבוד עם מפקח או משהו כזה ? (דרך אגב אני בן 18 ללא הרשעות קודמות ).תודה רבה מראש

    • גידול סם מסוכן
      עו"ד איתמר סיון | 30/09/2010 15:57

      תלוי בשופט, ותלוי בחוות הדעת של שירות המבחן. קשה להאמין שיוקלו התנאים ללא תסקיר מעצר. עוד זה תלוי במעסיק, בקשר שלו אליך, במידת הרצינות שלו ובהתרשמות שירות המבחן ו/או מבית המשפט ממנו.

      • תגובה
        עומרי | 01/10/2010 02:26

        המעסיק הוא אבא שלי זה משנה ?

      • 20 יום במעצר על גידול 16 גרם ? האם נעצרת בקולומביה
        עו"ד שי וולשטיין | 01/10/2010 22:46

        שלום רב. למקרא דברייך אין לי מילים אלא לתהות אם היית מיוצג בכלל. 16 גרם, ובנסיבות שתיארת - ללא עבר זהו תיק שאין בו עילת מעצר. מכאן, בטיפול נכון היית משוחרר כעבור ימים ספורים. מזעזע לשמוע שהסכמת לאיזוק אלקטרוני. גם בתיקי סחר נדירים המקרים של איזוק אלקטרוני. ברור שאם דברייך רציניים, אינך מטופל באופן ראוי. כדאי שתקבל ייעוץ מסניגור פלילי, אתה מטופל באופן בלתי מקצועי.

        • תגובה ל עו"ד שי וולשטיין
          עומרי | 02/10/2010 17:57

          שמחתי לקבל את חוות דעתך ושכחתי לציין שלפני 8 חודשים הוגש כנגדי כתב אישום על סחר בסמים שהבאתי לאיזה בנאדם סיגריה תמורת 70 שקל . והמשפט אפילו לא התחיל (כלומר הייתה הקראה ודחו אותה פעמיים) ואפילו לא עצרו אותי על מקרה זה . דרך אגב אני מיוצג בעורך דין פרטי . עדיין אתה חושב שצריכים לפתור אותי מהמעצר בית או מהאזיק אלקטרוני ?

          • איזוק אלקטרוני
            עו"ד שי וולשטיין | 02/10/2010 20:57

            התשובה לשאלתך, למרות הנתונים החדשים שהוספת אינה משנה את תשובתי הקודמת. הואיל ואמרתי לך שהתיק החדש אינו מהווה עילת מעצר על פי החוק, וככל שאני מפרש אותו, הרי שאין כל סבירות בהותרתך בתנאי מעצר בית מלא עם איזוק אלקטרוני. עלייך לפנות לעורך הדין שלך, ולבקש לערור (מלשון ערר) על החלטת בית משפט השלום שנתן ההחלטה ולמרות שהסכמת קרוב לוודאי לקיומן של ראיות לכאורה, לטעון שאין עילת מעצר לפיכך יש להורות על שחרורך המלא. לאחר מכן, במידה ותפסיד, תערור בשנית, הפעם לבית המשפט העליון, שם תראה שתקבל את מבוקשך, כי כאשר אין עילת מעצר, הרי שאיזוק אלקטרוני אינו דבר מתקבל על הדעת , בייחוד בתיק כל כך עלוב, וסלח לי שאני חושב שהמדובר בתיק עלוב, אבל עם כל הכבוד, גידול 16 גרם, (אינני משוכנע שזה הנטו, אולי זה אפילו הברוטו) הוא תיק שיש לבחון סגירתו ובוודאי שלא להטריח אותך כל כך במסכת הייסורים שאתה עובר כיום.לתיק הנוסף לא אמורה להיות השפעה כה דארמטית על האירוע הנוכחי.