מרשם פלילי - תיק סגור

  • רישום משטרתי
    רון | 29/09/2010 08:50

    הייתי חייל בשירות סדיר במשמר הגבול ונחקרתי במח"ש בחשד לשימוש בכוח במסגרת תפקידי(לא עשיתי כלום).קיבלתי מכתב שהתיק נסגר מחוסר ראיות מספיקות.כל זה היה לפני 10 שנים. זה אומר שיש לי רישום משטרתי?ואם התשובה היא כן יש מצב שזה נמחק?

    • מרשם פלילי - תיק סגור
      אילנה קנטור, עו"ד | 04/10/2010 12:00

      רון שלום רב, באופן עקרוני, תיק חקירה בגין עבירה פלילית, כולל תיק מח"ש, אשר נסגר בעילה של חוסר ראיות, מופיע במרשם הפלילי כתיק סגור. ניתן להגיש בקשה לביטול רישומו של תיק זה מהמרשם הפלילי שלך, בחלוף תקופה, תלוי בעבירה שבגינה הואשמת (אם מדובר בעבירה מסוג עוון, ניתן להגיש בקשה בחלוף תקופה של 5 שנים ממועד העבירה ואילו אם מדובר בעבירה מסוג פשע, ניתן להגיש הבקשה בחלוף 7 שנים). בכבוד רב, אילנה קנטור, עו"ד