תשובה

  • מה זה פסק דין של בית משפט ביטול אישום?
    חיים | 28/09/2010 10:01

    לפני 13 שנה נעצרתי עקב אחזקת גרס בכמות קטנה לשימוש עצמי הייתי במשפט והתובע ביקש לסגור התיק ולבטל את האישום פסק השופט ביטול אישום כמבוקש. לאחרונה הוצאתי גליון ר.פ והוא נקי לגמרי בכול הסעיפים. האם זוכתי במשפט ? האם עברי נקי לגמרי ויצאתי זכאי? תודה

    • תשובה
      שאול אמרני, עו"ד | 28/09/2010 18:41

      שלום כנראה שכתב האישום בוטל מחמת התיישנות העבירה. מה שלא ציינת בשאלה והוא חשוב מאוד לגבי התשובה, הוא זה: באיזה שלב התובע ביקש לבטל את כתב האישום. האם היה זה לאחר שלב ההקראה ואז התוצאה היא זיכוי. או לפני שלב ההקראה ואז כתב האישום בוטל אך לא מדובר בזיכוי. היות והתשובה לשאלה זו נמצאת ברשותך, אזי תוכל לדעת האם מדובר בזיכוי או בביטול כתב האישום. לא כל ביטול הוא בגדר זיכוי.

      • ביטול איושןם
        חיים | 28/09/2010 22:03

        לעוד שאול שלום ביטול האישום ניתן תוך כדי משפט יש לציין שנשפטתי כארבעה חודשים לאחר הארוע. היה משפט וכך כתוב בפרוטקול התובע:רלתב סגר התיק אבקש לבטל האישום פסק שופט ביטול אישום כמבוקש. לפי דעתי זה היה לאחר הדיון השני.(אני לא זוכר) מה שבטול כתב אישום היה. האם זה זיכוי? תודה על התשובה המלומדת.

        • אם כך, מדובר בזיכוי!
          שאול אמרני, עו"ד | 28/09/2010 23:17

          ככל שהתביעה חזרה בה מכתב האישום תוך כדי ניהול ההליך המשפטי, דהיינו לאחר שלב ההקראה, אזי מדובר בזיכוי. מבחינתך, מדובר בסוף ההליך לגבי פרשה זו.