רישום פלילי ומשטרתי

  • שאילתא בנושא רישום פלילי
    אנונימוס | 26/09/2010 11:24

    נעצרתי בגין אלמ"ב ליום אחד ושוםט תורן החליט כי אשוחרר למעצר בית (מרוחק מבית האישה כמובן) מלא למס' ימים ראשונים ולאחריו חלקי. הבנתי מעורך הדין שלי (סנגוריה ציבורית) כי תיק זה הינו תיק מב"ד ולא כולל בחובו רישום פלילי. האם אכן כך פני הדברים? האם גורם חיצוני שיבקש ממני פלט רישום פלילי לא יראה זאת בשום צורה ? אם לא, מהם הפעולות שעליי לנקוט ע"מ למחוק רישום זה? תודה

    • רישום פלילי ומשטרתי
      עו"ד עמי-גא | 26/09/2010 18:18

      אמנם מדובר בתיק מב"ד (ממתין לבירור דין), אשר אינו מופיע ברישום הפלילי אך הוא מופיע ברישום המשטרתי. כאשר לאחר "בירור הדין" יש מספר אפשרויות: 1. יוגש כתב אישום נגדך ותאלץ להתמודד כנגד האשמות נגדך בבית משפט. 2. התיק יסגר נגדך ולא יופיע ברישום הפלילי, אולם.... במידה והתיק נסגר (אפשרות 2) - קיימות מספר עילות לסגירת התיק: א. העדר אשמה - אז התיק אמור להימחק גם מהרישום המשטרתי. ב. העדר ראיות. ג. נסיבות אינן מצדיקות הגשת כתב אישום (העדר עניין לציבור). באפשרויות ב' ו-ג' יוותר רישום משטרתי בעניינך וישנן מספר מוסדות שיכולות לראות רישום זה. על סגירת התיק בעילות שלעיל, הנך רשאי לפנות בבקשה מנומקת בפני הגורם שסגר את התיק לשינוי עילת סגירה (כפי הכתוב במכתב שאמור להישלח אליך עם עילת הסגירה)