תשובה

  • רישום משטרתי
    ס | 22/09/2010 20:51

    שלום רב,לפני כשנתיים נעצרתי ברחוב ללא סיבה על ידי המשטרה ונערך עלי חיפוש בהסכמתי. נמצאה עלי חתיכה קטנה של חשיש ונפתח תיק (חקירה?), אני לא יודע מה. לקחו טביעות אצבע והחתימו אותי על מסמכים. עברו שנתיים ומאז לא שמעתי מהם.1. למה כל כך הרבה זמן? זה סביר? האם ייתכן שסגרו את כתב האישום מבלי להודיע לי? איך מבררים את זה?2. האם אפשר להיאבק כדי לסגור את התיק מחוסר אשמה? אומנם מכיוון שלא ידעתי את זכויותיי הסכמתי לחיפוש - אבל העיכוב עצמו היה בלתי מוצדק לחלוטין. לאחר מכן סיפרו לי השוטרים שהם עצרו אותי כי שיעמם להם במשמרת.3. האם לכל שוטר יש גישה מיידית לרישום הפנימי? האם הרישום מהווה לבדו עילה לחשד סביר המצדיק חיפוש ללא סיבה אחרת לחשד?אשמח ואודה לתשובות לכל השאלות מידי המכובדיםבברכת מועדים לשמחהס'

    • תשובה
      שאול אמרני, עו"ד | 24/09/2010 09:24

      שלום 1. מה זו "חתיכה" - גרם או חצי קילו? עליך להיות יותר ספציפי בהערכת משקל הסם האסור שנמצא ברשותך. 2. סביר להניח שההשערה שלך נכונה. יתכן והם שכחו להודיע לך, או שההודעה שנשלחה לא הגיעה אליך. 3. מכל מקום לא נראה לי שלוקח כל כך הרבה זמן לקבל החלטה, בעיקר אם באמת מדובר בכמות מזערית לשימוש עצמי. 4. אתה יכול ליזום פניה כדי לברר מה הוחלט לגביך (מכל מקום מדובר בסגירת תיק חקירה ולא בכתב אישום). 5. אם אינך יודע על סגירת התיק, מן הסתם אינך יודע על עילת הסגירה בהנחה שהחקירה נסגרה. 6. אם נמצא עליך סם, קשה לי להאמין שיכולה להיות עילת סגירה של "חוסר אשמה". גם לא חוסר ראיות כי הסם הוא הראיה העיקרית. לכל היותר יכול להיות "חוסר עניין לציבור". בהנחה שמדובר בכמות מזערית של סם. היות ולא ציינת מה כמות הסם, אזי גם כתב אישום הוא בגדר האפשרי. א"כ ככל שחולף הזמן הסבירות לכך נמוכה יותר. 7. ברגע שהסכמת לבדיקה ולחיפוש, הרי שכל יתר השאלות שלך הופכות לבלתי רלוונטיות. ההסכמה שלך היא בעצם הסמכות של השוטרים לחפש. העובדה שהם מצאו, מגבירה את החשד שהם פעלו על סמך מידע כל שהוא, או חשד סביר. 8. סביר להניח שהם התבדחו כאשר אמרו לך שהם חיפשו אצלך מתוך שעמום. זו יותר תשובה צינית מאשר אמיתית. הם כנראה לא רצו לומר בפה מלא שהייתה להם סיבה לחשד - כנראה מידע מוקדם. שבת שלום ומועדים לשמחה.