ערר על עילת סגירת תיק חקירה

  • המרת סיבת סגירת תיק
    אלון | 20/09/2010 15:53

    שלום לכולם, חבר שלי קיבל מכתב מהמשטרה בו הודיעו לו כי התיק שהיה נגדו נסגר מחוסר עניין לציבור. שאלתי היא האם וכיצד ניתן להמיר את סגירת התיק כך שהסיבה החדשה תהיה שהוא חף מפשע (ז"א אין אשמה). לחלופין איך ניתן למחוק את הרישום הפלילי הנ"ל. תודה מראש

    • ערר על עילת סגירת תיק חקירה
      אילנה קנטור, עו"ד | 21/09/2010 12:44

      אלון שלום רב, כשהמשטרה סוגרת תיק חקירה פלילי, יכולים המתלונן או הנחקר עצמו להגיש ערר על ההחלטה (הן על הסגירה עצמה והן על עילת הסגירה). עם זאת, קיימת מסגרת מועדים לשם הגשת הערר ואם לא עמדת במסגרת זו, ניתן להגיש בקשה להארכת מועד (כל עוד לא מדובר בתקופה ארוכה מאד וללא סיבה מוצדקת לעיכוב בהגשה, בדרך כלל ייעתרו לבקשה כזו). כמו כן, קיימת אפשרות, בחלוף תקופה מינימאלית הקבועה בתקנות המרשם הפלילי (בהתאם לחומרת העבירה שיוחסה וגילו של המבקש - מינימום של 3 שנים), להגיש בקשה לביטול הרישום מהמרשם הפלילי. בכבוד רב, אילנה קנטור, עו"ד