מהו איום?

  • איום/איום ברצח
    א. | 20/09/2010 10:42

    שלום האם שמישהו מאיים על חברו ברצח לא בכתב אלא במהלך שיחה טלפונית ש"יהרוג" אותו זה נחשב איום "סתם" או איום ברצח (פשע)? (אני שואל כי נדמה לי שראיתי שעבירת איום ברצח מתייחסת אך ורק לאיום בכתב )תודה

    • מהו איום?
      אילנה קנטור, עו"ד | 21/09/2010 13:01

      א. שלום רב, סעיף 192 לחוק העונשין מגדיר מהי עבירת האיומים. על פי החוק, "המאיים על אדם בכל דרך שהיא בפגיעה שלא כדין בגופו, בחירותו, בנכסיו, בשמו הטוב או בפרנסתו, שלו או של אדם אחר, בכוונה להפחיד את האדם או להקניטו , דינו - מאסר שלוש שנים." איום ברצח בעל פה מהווה עבירה על פי החוק. אלמנט הכתב רלבנטי אך ורק לעניין הוכחת האיום, שכן איום בעל פה קשה יותר להוכחה כשמדובר בעדות מול עדות ואילו מהרגע שהאיום הועלה על הכתב קלה יותר הוכחתו. בכבוד רב, אילנה קנטור, עו"ד

      • ?
        א | 21/09/2010 19:32

        האם איום ברצח בע"פ מהווה עבירה לפי סעיף 192 או לפי סעיף 307? תודה

        • איום ברצח
          אילנה קנטור, עו"ד | 23/09/2010 22:28

          א. שלום רב,סעיף 307 לחוק העונשין דן באיום ברצח - מי שגורם לאדם להיות מאויים ברצח בכתב.  העונש בצד עבירה זו הינו 7 שנות מאסר.ואילו סעיף 192 הינו סעיף איומים כללי, כאשר האיום בעל פה, לגביו שאלת, נכנס בגדר סעיף זה.  העונש בצד איום על פי סעיף 192 הינו 3 שנות מאסר.בכבוד רב,אילנה קנטור, עו"ד