הגשת סרט וידאו

  • הגשת ראיה מצולמת בוידאו לבית המשפט
    תמר | 16/09/2010 16:21

    שלום רב, ברשותי ראיה מצולמת בוידאו, התרחשות של מקרה אשר מוכיח לחלוטין את צדקתי. כיצד מגישים ראיה מצולמת בוידאו לבית המשפט? אני יודעת שהקלטות שמע מתמללים, אך מה קורה במקרה זה? האם מספיק לצרוב על דיסק ולהגיש לבית המשפט בצרוף המתואר בדיסק? תודה מראש

    • הגשת סרט וידאו
      עו"ד גיל משה | 19/09/2010 13:56

      תמר שלום. הדרך הנכונה על פי חוק להגיש את צילומי הוידאו, היא לצרף לצילומים תצהיר בו יצהיר האדם שצילם על כך שצילם את האירוע בעצמו וכי מדובר בצילום רציף, בו לא נעשו שינויים. כמו כן, יש להביא לדיון את המכשיר המקורי והמדיה בה נעשתה ההקלטה המקורית. תמלול יכול להקל על ביהמ"ש ואם נעשה תמלול כזה יש להצהיר כי התמלול נעשה באופן מדוייק מבלי להחסיר או להוסיף דבר. בעיקרון המצהיר חייב על פי חוק להתייצב בבית המשפט בכדי להחקר על ידי הצד השני בנוגע לתצהירו. ועוד טיפ קטן. רצוי לעדכן מבעוד מועד את בית המשפט שאת מתכוונת להביא cd או dvd לדיון ושידאגו לטלויזיה ונגן dvd לדיון הבא. בכבוד רב, משה גיל עו"ד