תיקים שנסגרו במשטרה

  • התיישנות?
    none | 13/09/2010 12:06

    שלום, לפני מספר שנים נפתחו לי שני תיקים פליליים שניסגרו די מהר על חוסר ראיות וחוסר עניין לציבור. רציתי לדעת אם ולכמה עוד זמן אני "מוכר למשטרה", ואם אני יכול להוציא תעודת יושר (אני לא צריך בסוג העבודה שלי, אבל מתוך סקרנות). כמו כן אני מעולם לא נחקרתי במשטרה או הייתי חשוד או קשור פלילים בדך כלשהיא לפני כן או לאחר מכן, אם זה משנה משהו.

    • תיקים שנסגרו במשטרה
      עו"ד גיל משה | 14/09/2010 17:13

      אכן בתיקים שנסגרים במשטרה מחוסר עניין לציבור או מחוסר ראיות (בניגוד לאין אשמה) נשמרים הרישומים במחשב המשטרתי. זכור כי מעולם לא הורשעת, שכן התיקים נסגרו במשטרה, מבלי שהתנהל משפט בו יכול היית להילחם על חפותך. הרישום המשטרתי הנוגע לתיקים סגורים איננו להצגה ונועד לעיונה של משטרת ישראל. אתה בהחלט זכאי לתעודת יושר. תעודת יושר מורכבת מדף בו נרשם כי אין לך הרשעות בפלילים (זהו הדף החשוב) ודפ/ים נוספים בהם ישנו פירוט של תיקים אשר נסגרו. אינך חייב להציג דפים אלו שכן אין הם רלוונטים. בכבוד רב. עו"ד גיל משה לקריאה נוספת: משטרת ישראל פלילי >>

      • תעודת יושר- שאלה עוקבת
        יותם | 14/09/2010 20:04

        המשטרה מציינת באתר שלה כי "ככלל לא יימסר מידע לאחר הסכמת האזרח אלא בדבר הרשעות- מב"דים- קביעה כי האדם אינו יכול לעמוד לדין- ושאלתי היא האם ב פ ו ע ל נמסר למעסיק מידע גם על תיקים סגורים, וזה רק עו"ד מנוסה יכול לענות לי . כלומר מהי המציאות בשטח, שכן מעסיקים רבים לא ממש "מתרשמים" שהתיק סגור והדבר יוצר בעיה אם אכן נמסר להם מידע גם על תיקים שנסגרו מחוסר עניין לציבור/היעדר ראיות. מה איפוא המציאות בשטח ?

        • אי מסירת מידע על תיקים סגורים
          אילנה קנטור, עו"ד | 15/09/2010 13:59

          יותם שלום רב, אחלק את תשובתי לשניים: ראשית, קיים איסור בחוק המרשם הפלילי ותקנת השבים על משטרת ישראל למסור מידע על תיקים סגורים אלא למספר גופים מצומצם, ובהם לא כלולים מעסיקים פרטיים !!! שנית, חוק המרשם הפלילי קובע כי "מי שהשיג או דרש מן המרשם , במישרין או בעקיפין, מידע שאינו זכאי לקבלו לשם העסקה ..., דינו - מאסר שנתיים". מעסיק, שאינו נופל בגדר הגופים הזכאים לעיין במרשם הפלילי של אדם, ואשר מבקש לראות את מרשמו הפלילי של האדם, עובר על החוק. לצערי, המציאות בשטח הינה שמעסיקים רבים מבקשים את המרשם הפלילי ומועמדים לעבודה, אשר חוששים לסרב לבקשה זו או להגיש על כך תלונה במשטרה, אכן מוסרים את המידע כאמור . חשוב לציין, כי עומדת לרשותך אפשרות להגיש בקשה לביטול רישומי התיקים הנ"ל מהמרשם הפלילי, תלוי בחומרת העבירות שיוחסו ובזמן שחלף מאז. אם תרצה, תוכל לפרט לגבי שני התיקים ומועדיהם ואסייע לך במידע לגבי אפשרויות פעולה בעניין זה. בכבוד רב, אילנה קנטור, עו"ד לקריאה נוספת: משטרת ישראל פלילי >>