סמכויות עיכוב ואלימות במשפחה

  • הנסיבות בהן ניתן להמשיך ולהכריז מסוכנות באלמ"ב?
    גד | 04/09/2010 03:09

    1. עיכבו אדם לכ-6 שעות בתחנה.רק לאחר כשעתיים ומחצה הוציאו טופס ממוחשב בו הודיעו על עיכוב.האם זה חוקי? 2. עיכבו בשטח לתחנה,לא הודיעו על מה ,הקצין שהיה בשטח היה לבוש אזרחית ,נבח,ולעג ,לא הזדהה ולא ציין מדוע.באיזה חשד.האם זה חוקי ?או שמה מה ניתן לעשות כנגד? 3. ישבו בשטח מספר שוטרים שהגיעה אליהם נערה ואמרה יש חשש לאירוע,אדם עומד מחוץ למכונית זועק על אישתו,בועט במכונית.הגיעו למקום,שאלו מה קורה ,מה קרה הפרידו בן הבעל והאישה .הבעל אמר כי איננו מבין דבר וכי דבר לא קרה,לדברי האישה :היו צעקות אולם,אין ולא היה בזה איום, ואין ברצונה להתלונן.אולם,למרות שלא הייתה סיבה הנראית לעין,הם עצמם לא נכחו בשטח,אין מתלוננת,הם מחליטים לעכב את הבעל לתחנה ולחקור אותו באזהרה.היש לכך היתר חוקי או שמה הדבר נעשה בניגוד ? 4. חקרו אותה בשנית בתחנה וניסו להוציא ממנה בכוח הודעה כי היו כאן איומים ויש כאן חשד לאלמ"ב אולם ,לא . 5. חקרו את הבעל מבלי לידע אותו על מה ולמה,וזאת לאחר יותר מ-3 שעות ויותר קרוב ל-4.5 שעות מרגע העיכוב .היתכן?היש לכך סימוכין חוקי ?המותר להם זאת?ללא בקשה או דרישה להארכת זמן העיכוב? 6. לאחר דין ודברים יצאה הודעה מאת היועצת המשפטית של התחנה -התיק נסגר אתה יכול לקחת את הנשק האישי שלך בחזרה. 7. לאחר שהגיע לקחת את הנשק בתחנה הוברר לו כך לפתע, כי הנשק ניטל ממנו וכי עליו לפנות למשרד הפנים .הכיצד?באם התיק נסגר לכאורה מדוע אינכם מחזירים את הנשק לאלתר? 8.מדוע אינם סוגרים תיק מחוסר אשם לאחר שהבינו כי אין ולא הייתה סיבה ?אלא ממשיכים לגרום לצרות צרורות בכל מכל .כאילו רודפים הם אותו וכי חזקת החפות איננה עומדת לו .הכיצד?הכיצד שלא מצאתם סיבה להאשים אותו,לא מצאתם לא יסוד עובדי ,לא יסוד ראייתי ,ולא יסוד נפשי ,ממשיכים אתם למרר חיים של אדם ?הכיצד יש להם את הזכות לפגוע בו כמתנדב (כל עוד לא הוכחה אשמתו) גם אם הוא איננו מתנדב באיזור מגוריו? 9. יתרה על כל זאת מהתיק נראה כי הואשם באיומים והיזק לרכוש -דברים שלא היו ,לא נבראו ולא הוכחו ואילו מעשי השוטר בשטח,קצין החקירות שצעקו על החשוד כאילו היה רוצח לפחות הן בשטח והן אח"כ לאחר שהכניסו אותו לחדר ודרשו מאחד השוטרים כי יפקח עין ולא יתן לצאת מהחדר, נכנס אותו יוזם של העיכוב ונובח כמו משוגע על החשוד .הכיצד?האם לאותו שוטר מותר לזעוק ולצעוק ולהניף ידים כמתכוון להכות ?האים בך איומים ?האין בכך אלימות מילולית ואולי אף פיזית ?האין בכך שעשה זאת בפני שאר חבריו וקצין החקירות שבא אחריו ואומר אתה עוד תצטער על כך האין בכך אלימות משטרתית ?מה ניתן לעשות ?כנגד אותו שוטר וכנגד אותו קצין חקירות ? 10.לאחר ששיחררו אותו הבייתה וללא כל הרחקה ניתן לו לנסוע בחזרה ביחד עם אישתו וללא כל ליווי .היש בכך הוכחה למסוכנות ?הלא הייתה ביו האפשרות באם היה האישום נגדו נכון,לגמור עימה חשבון ? 11.עד מתי מותר להם לרדוף אדם בגין עבירה שלא ביצע,עבירה שלא נולדה,ובעיקר כי נולדה לאחר התרשמות סובייקטיבית של שוטר שהוציא מזכר כבסיס לפתיחת החקירה איננה מדוייקת בלשון המעטה ?שוטר ששהה בשטח בחוץ בשמש הקופחת מספר שעות בבדיקת רכבים נכנסים ויוצאים מהכפר?מיהו ?מהו ?האם קורא הוא לב אדם ?היש לו הכשרה כפסיכולוג קליני המסוגל לאבחן ולקבוע כי אדם תשוש נראה אדם מפוחד? מהיכן יש לו כלים לכך?

    • סמכויות עיכוב ואלימות במשפחה
      עו"ד איתמר סיון | 04/09/2010 09:20

      באשר לסמכות העיכוב - ניתן לעכב לשלוש שעות, אלא אם מדובר במקרה רב מעורבים ובאישור קצין ממונה. דומה כי במקרה המתואר היה עיכוב ללא סמכות. על כך ניתן להגיש תלונה ביחידה לתלונות הציבור במשטרה. שוטר צריך להזדהות מקום בו אין זה ברור שהוא שוטר, ו/או לבקשת אדם. מותר לעכב לצורך חקירה באזהרה אם ישנו חשד לביצוע עבירה. דומה שבמקרה המתואר היה חשד. באשר לעילת סגירת התיק - אם נסגר בשל חוסר ראיות ואתה רוצה לשנות את עילת הסגירה, תוכל להגיש בקשה לשינוי עילת הסגירה או ערר. באשר לאיומים - יש לשמוע בדיוק מה נאמר על ידי השוטר. יכול להיות שמדובר באיומים. העובדה שהחשוד שוחרר ללא הרחקה יכולה להראות שהמשטרה סברה שאין כאן מסוכנות.