הגשת ערר

  • זקוק לעיצה
    יואב | 24/08/2010 12:23

    היגשתי תלונה נגד אדם איתו אני מסוכסך בעניין תקיפה סתם ואיומים . בסופו של דבר הוגש כתב אישום ולהפתעתי הרבה הוא בוטל . ביום ההקראה נציג התביעה בקש מהשופט לבטל את כתב האישום . קיבלתי מכתב בדואר כי הוחלט לסגור את התיק וכי יש לי זכות ערר . האם זכותי לדעת מה הסיבה שהחליטו לבטל את כתב האישום ולברר את השיקולים של התובע המשטרתי ? משהו לא נראה לי הגיוני מאחר ולמה הגישו כתב אישום מלכתחילה ? תודה

    • הגשת ערר
      עו"ד איתמר סיון | 24/08/2010 13:00

      בסמכות יחידת התביעות לסגור את התיק, ולבטל את כתב האישום בטרם מענה. אין לך זכות לדעת מה הסיבה שהחליטו לבטל את כתב האישום, אך אתה יכול לנסות ולברר זאת על ידי פגישה עם התובע המשטרתי - שלא חייב להסכים לפגישה כזו. ישנם מקרים בהם התמונה לא ברורה לתובע עובר להחלטתו להגיש כתב אישום, ורק לאחר שהסנגור או הנאשם מעלה בפניו טענות - הוא משתכנע שלא צריך היה להגיש כתב אישום. המלצתי לך היא לא להקל ראש בהחלטתך מה לעשות בהמשך.

      • תודה ואם אפשר הבהרה ...
        יואב | 24/08/2010 13:45

        תודה על התשובה . למה הכוונה שעלי לא להקל ראש... האם בסופו של דבר הגלגל יכול להתהפך ואני אתבע על ידי הנילון ? תודה