מכירת אלכוהול לקטין

  • האם ברמן עובר עבירה בהגשת משקה אלכוהולי לקטין?
    ערן | 22/08/2010 14:31

    שאלתי היא כזו:במועדון המיועד לגילאי 18 ומעלה, היה ערב מסויים בו הכניסו בליינים קטינים.על פניו - הברמן לא אמור לדעת דבר כזה, שכן המקום בו הוא עובד מעולם לא עשה זאת וכן לא התריאה על כך גם באותו הערב המדובר.יצא והברמן הגיש משקאות לקטינה והיא הגיעה לבית חולים בעקבות שתיה מרובה.האם הברמן אשם?כמה הוא אשם?לא מקובל להאשים במצב כזה את האחראי על הכנסת האנשים שכן הוא הבעלים הנותן הוראות לסלקטור/האיש בכניסה?כמה אחריות נופלת על הברמן?1. במידה והיה מודע שהיא קטינה?2. במידה ובתמימות מכר לה משקאות כבוגרת.תודהנ.ב.בעקבות המקרה בהרצליה פיתוח בסופ"ש האחרון.

    • מכירת אלכוהול לקטין
      אילנה קנטור, עו"ד | 25/08/2010 13:43

      ערן שלום, החוק בעניין זה הינו מפורש וחד משמעי, בקובעו איסור למכור אלכוהול לקטין - ואין זה משנה מיהו המוכר ומהי הסיטואציה שבה נמכר האלכוהול. לכן, ברמן שעובד במועדון, חלה גם עליו החובה שלא למכור אלכוהול לקטין. עם זאת, אם ניתן להוכיח כי הנסיבות הינן כאלו שאותו אדם שמכר את האלכוהול לא יכול היה לחשוד כי מדובר בקטין הרוכש את האלכוהול (למשל: הקטין הציג תעודה מזהה מזוייפת, או האלכוהול נרכש על ידי בגיר והועבר לידיו של אלכוהול ללא שליטתו ו/או ידיעתו של מוכר האלכוהול) - אזי יש מקום להילחם בכתב האישום. בדרך כלל, מי שמכר בפועל את האלכוהול לקטין - הוא האדם שנגדו יוגש כתב האישום. לגבי הברמן במקרה שתיארת, החובה היא עליו, בטרם מכירת האלכוהול, לבדוק באם מדובר בבגיר או קטין. עם זאת, בנסיבות המתוארות, במידה ומדובר במועדון סגור, שניתן להוכיח כי אין כניסה למועדון זה לקטינים וכי אכן נשמר כלל זה, ואילו בערב בו מדובר הוכנסו קטינים למועדון בניגוד להנחיות קיימות וללא ידיעתו של הברמן, וכי על פניו לא יכל לדעת ולא היה עליו לחשוד כי מדובר בקטינים הרוכשים את האלכוהול, אזי יתכן וניתן יהיה להביא לזיכויו של הברמן בבית המשפט. אילנה קנטור, עו"ד